Obavijesti

Sport

Komentari 11

Petev: Znam da je tu situacija ozbiljna, zato su me i doveli...

Petev: Znam da je tu situacija ozbiljna, zato su me i doveli...
1

Petev se u slobodno vrijeme bavi motokrosom, ima i svoj motocikl Yamahu. To mu je ispušni ventil od nogometa, nadimak mu je Kmeta (Gradonačelnik), porok su mu cigarete, obiteljski je čovjek...

VIDEO

Dočekao nas je pokraj lifta koji vodi u Dinamove lože. Crno odijelo, crna kravata, bijela košulja i naočale. Odlučio se Ivajlo Petev za “šminkerski” stil na predstavljanju. Mažoretknije, caternig, bilo je svečano u Maksimiru jučer u podne.

- Bratko! - povikao je Petev vidjevši da dolazimo.

Znamo se četiri godine, otkad je vodio Ludogorec protiv Dinama u Ligi prvaka. Toga ljeta upoznali smo se na pripremama u Austriji.

Tad se, u srpnju 2012. godine, vidjelo da se na neki način divi Dinamu. Dva puta nakon toga odbio je Zdravka Mamića, treći put nije mogao.

- Znate da je ovdje jako ozbiljna situacija - rekli smo u polušali novom treneru Dinama prije službenog predstavljanja, a on je odmah spremno uzvratio:

- Znam, zato su me zvali, zato sam i došao u Zagreb!

Cico je kao Hristo

I u lipnju se spominjao kao trener Dinama, nakon odlaska Zorana Mamića. Tad su se Zdravko Mamić i čelnici kluba odlučili za Cicu Kranjčara, iako je Petev bio u Francuskoj na Euru s Mamićem.

- Dobro, budimo realni, Cico je ovdje legenda. On je kao Hristo Stoičkov u Bugarskoj - rekao nam je Ivajlo Petev, koji je s hrvatskim prvakom potpisao ugovor na dvije godine.

Došao je na stadion koji ne pamti po dobrome. Tu je s Ludogorecom ispao od Dinama u Ligi prvaka, tu je s Bugarskom uvjerljivo izgubio prošle godine u kvalifikacijama za Euro.

- Uvijek sam želio raditi u ovako velikom klubu - rekao je Petev, koji će uoči derbija s Dinamom odraditi samo tri treninga.

Prvi je Bugarin odradio jučer poslijepodne.

- Već do Hajduka popravit ćemo igru u odnosu na Juventus - obećao je navijačima jučer Petev, za kojeg Dinamo bugarskom savezu nije trebao platiti nikakvu odštetu.

U zadnjih četiri-pet godina Ivajlo Petev vjerojatno je jedan od najboljih bugarskih trenera. Ime je stvorio u Ludogorecu, nastavio na Cipru. Svi su čuli za njegove probleme s navijačima Levskog i loše rezultate s bugarskom reprezentacijom. Naš bugarski kolega Simeon Kičukov, novinar lista 7dni sport, vjeruje da će u Zagrebu uspjeti.

Zovu ga Kmeta

- On je trener s velikom osobnošću. U Bugarskoj ga zovemo Gradonačelnik, odnosno Kmeta. Nadimak mu je dao suigrač iz Litex Loveča prije 20 godina - kaže nam Kičukov.

Petev, osim cigareta, nema poroka, čašica mu nije draga. Obiteljski je čovjek, već 16-17 godina u braku je s Julijom.

- Peteva poznajem jako dobro, on živi za nogomet 24 sata na dan. Teško je pričati s njim i o čem drugome jer je opsjednut igrom. Kad biste ga pitali što radi u slobodno vrijeme, rekao bi vam da gleda utakmice - kaže bugarski kolega.

Nešto o njemu zna vrlo malo ljudi.

Motokros jurnjava

- Lud je za brzinama! Obožava adrenalin i brza vožnja je njegov hobi. Lud je za motokrosom, ima i svoj motocikl, koji vozi u šumama oko Loveča. Na taj način vjerojatno otklanja stres koji neizbježno donosi nogomet - rekao je Kičukov.

Ako je lud za adrenalinom, onda je Bugarin na pravome mjestu. U Dinamu barem nikad nije dosadno. Maksimirska “jurnjava” kreće već u nedjelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao