Obavijesti

Sport

Komentari 0

Peto izdanje turnira 'Nogomet za prijateljstvo' kreće u Rusiji

Peto izdanje turnira 'Nogomet za prijateljstvo' kreće u Rusiji
5

'Nogomet za prijateljstvo' je međunarodni dječji turnir kojem je cilj popularizacija nogometa među mladima, promicanje zdravog načina života i tolerancije i prijateljstva među djecom iz cijelog svijeta

VIDEO

Gazprom, službeni partner Fife i Svjetskog prvenstva u nogometu 2018. godine, i službeno je najavio početak petog izdanja Međunarodnog dječjeg društveno odgovornog projekta  "Nogomet za prijateljstvo" koje će se održati u Sankt-Petersburgu (Rusija) u periodu od 26. lipnja do 3. srpnja.

'Nogomet za prijateljstvo' je međunarodni dječji turnir kojem je cilj popularizacija nogometa među mladima, promicanje zdravog načina života i tolerancije i prijateljstva među djecom iz cijelog svijeta.

U 2017. godini se zemljopisni opseg projekta znatno proširio te se broj zemalja sudionica udvostručio od 32. na 64. zemlje. Po prvi puta će na Nogometu za prijateljstvo sudjelovati djeca iz Meksika i SAD. Na taj način, projekt je okupio mlade nogometaše sa četiri kontinenta: Afrike, Euroazije, Sjeverne i Južne Amerike.

Peto izdanje će se održati u novom obliku. Umjesto predstavljanja nogometnih klubova različitih zemalja, mlade nogometaše/ice će se podijeliti u osam internacionalnih timova - Reprezentacija Prijateljstva.

U sklopu otvorenog ždrijeba određeni su sastavi reprezentacija i nogometne pozicije sudionika. Pojedinačni odabir igrača će se održati u sklopu "Štafete prijateljstva". 

Međunarodni organizacijski odbor projekta "Nogomet za prijateljstvo" će zajedno sa nacionalnim nogometnim federacijama odabrati mlade sportaše/ice za natjecanje 2017. Reprezentacije od osam igrača će uključivati djevojčice i dječake u dobi od 12 do 14 godina, uključujući djecu s posebnim potrebama.

Ždrijeb je održan putem internet konferencije. U ceremoniji su sudjelovali mladi treneri/ce Reprezentacija Prijateljstva: Rene Lampert (15, Slovenija), Felipe Soares (17, Portugal), Mikhail Babich (16, Rusija), Stefan Maksimović (15, Srbija), Charlie Sui (12, Kina), Elvira Herzog (16, Švicarska), Igor Gritsyuk (14, Ukrajina) i Brandon Shabani (15,Velika Britanija), kao i predstavnica Međunarodnog press centra projekta Lilia Matsumoto (15, Japan).

- Sudjelovao sam u ovom projektu kao igrač 2016. Smatram se izuzetno sretnim, jer projekt otvara nove prilike za sve mlade veleposlanike projekta. Da imam 12 godina, dao bih sve od sebe da sudjelujem u novom izdanju i zaigram na terenu zajedno s drugim igračima - rekao je Rene Lampert, igrač omladinskog tima FK "Maribor".

Sudionicima projekta 25. travnja pridružit će se desetke tisuća djece i odraslih u sklopu proslave Međunarodnog dana Nogometa i Prijateljstva. Svatko od njih će nositi Narukvicu prijateljstva, službeni simbol projekta, izrađenu od plave i zelene niti, koje simboliziraju jednakost i zdrav način življenja. 

- Gazprom provodi globalne projekte usmjerene na budućnost, i projekt "Nogomet za prijateljstvo" je jedan od njih. Za samo četiri godine je broj zemalja sudionica porastao osam puta. Ove godine će se u Sankt-Petersburgu okupiti mladi nogometaši/ce sa čak četiri kontinenta. Dakle, vrijednosti našeg društveno odgovornog projekta su razumljive i jasne za djecu i tinejdžere na cijelom planetu - rekao je Predsjednik uprave PAO Gazprom Alexey Miller.

- Inicijativa Gazprom-a daje glas djeci iz cijeloga svijeta i mi u potpunosti podržavamo ciljeve i ključne vrijednosti projekta "Nogomet za prijateljstvo". Sa zadovoljstvom podržavamo inicijative organizacijskog odbora projekta do Svjetskog prvenstva u nogometu 2018. - rekao je Philippe Le Floc, komericijalni službenik FIFA-e .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani