Obavijesti

Sport

Komentari 50

Hajduku dan derbija! Pioniri i juniori svladali su dinamovce

Hajduku dan derbija! Pioniri i juniori svladali su dinamovce
1

Nogometaši Hajduka osvojili su Hrvatski kup u konkurenciji pionira i juniora, dok je Dinamo bio uspješniji u kadetskom uzrastu. Ludbreg je bio poprište trostrukog programa velikog derbija

VIDEO

Hajduk je ukupni pobjednik finalnog dana Hrvatskoga nogometnog kupa za mlađe uzraste u Ludbregu. Pioniri i juniori "bilih" srušili su Dinamo, dok su Zagrepčani slavili u konkurenciji kadeta.

Pioniri (U-15): Hajduk - Dinamo 3-1

Prvi su na red došli pioniri Dinama i Hajduka. 'Modri' su u utakmicu ušli kao branitelji naslova jer su posljednje dvije godine osvojili Kup. U vodstvo ih je doveo Šaranić u 3. minuti dok je Hajduk izjednačio preko Galića u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz penala.

Utakmica se igrala na dva poluvremena po 35 minuta, a kada se činilo da ćemo gledati raspucavanje s bijele točke, Hajduk je riješio Dinamo u nekoliko minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bebić je u 69. minuti pospremio loptu u mrežu za vodstvo Hajduka 2-1 nakon čega je Tino Agić udario igrača bez lopte poslije primljenog gola i zaradio drugi žuti karton. Sin proslavljenog igrača Dinama Jasmina Agića ostatak susreta odgledao je uz teren.

Konačnu potvrdu pobjede Hajduku s igračem više donio je Ljubičić na lijepu asistenciju Klarića.

Hajduk je na kraju zasluženo slavio. Imao je posjed i osam udaraca, od čega sedam u okvir, dok je Dinamo ostao na tri udarca, dva u okvir.

Pioniri Hajduka porazili Dinamo i osvojili Hrvatski kup! Bravo za igrače Jure Srzića! 👏👏👏🔴🔵⚽️⚽️⚽️🥅📢📢📢 #samohajduk

Posted by HNK Hajduk Split on 19. svibnja 2017

Kadeti (U-17): Hajduk - Dinamo 2-3

Odmah nakon najmlađih na redu su bili kadeti, igrači do 17 godina. Hajduk je bolje krenuo, poveo već u petoj minuti golom Šege. Izjednačili su kadeti Dinama u 20. minuti. Gol iz penala za 1-1 zabio je Pršir. U 49. minuti Marin je preokrenuo i doveo 'modre' u vodstvo.

U drugom dijelu pravi show na terenu. Najprije je Kreković iz Hajduka dobio izravni crveni karton zbog prigovora sucu i taman kad se činilo da će 'modri' mirno privesti utakmicu kraju - šok za Dinamo. Blagaić zabija za 2-2 'bilih'.

A onda na scenu stupa ponajbolji nogometaš Dinama. Šipoš zabija u 63. minuti za 3-2, a to mu je ove sezone 29. gol u kadetima ove sezone (prvenstvo i kup).

Dinamo je danas imao sedam udaraca i svih sedam u okvir dok je Hajduk imao šest udaraca i četiri u okvir. Dinamo je imao i posjed, a pobjedom u finalu osvojio je četvrti uzastopni trofej Kupa u ovoj dobnoj kategoriji.

Kadeti su osvojili Kup Hrvatske nakon 3:2 pobjede nad Hajdukom! Dinamo U17 squad won Croatian Cup after 3-2 win over Hajduk.

Posted by Nogometna Škola Dinamo on 19. svibnja 2017

Juniori (U-19): Hajduk - Dinamo 6-4* (2-2)

Iako Hajduk nije registrirao svoju momčad za juniorsko prvenstvo, ona je ipak otišla do kraja u Kupu. U posljednjoj utakmici trostrukog finalnog programa u Ludbregu "bili" su svladali "modre" nakon raspucavanja s bijele točke 6-4.

Dinamo je poveo u četvrtoj minuti golom Marija Ćuže na asistenciju Kneževića, a Hajduk je izjednačio već u 16., kad je Matej Hudećek zabio bizaran autogol iz voleja na petercu, u pokušaju izbijanja lopte.

Izjednačen je rezultat stajao na semaforu do 80. minute, a onda je ponovno postalo zanimljivo. Hajduk je poveo preko Delića, koji je iskoristio fino dodavanje Čulića za preokret. Ipak, samo dvije minute potom Skorup je napravio glupost igravši rukom u šesnaestercu Hajduka, pa je Neven Đurasek izjednačio iz penala.

U lutriji jedanaesteraca hajdukovci Simonović, Skorup, Krajina i Delić bili su besprijekorni, dok je golman Hajduka Matijaš skinuo udarce Franjiću i Špikiću te tako omogućio veliko slavlje za splitsku momčad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'