Obavijesti

Sport

Komentari 36

Pivarić: Kod Kranjčara je ipak bilo ležernije, Rijeku ćemo stići

Pivarić: Kod Kranjčara je ipak bilo ležernije, Rijeku ćemo stići
1

Svaki trener ima svoje vrline i mane, način rada obojice meni odgovara. Istina, kod Kranjčara je bilo nešto ležernije, Petev više inzistira na disciplini, sve izgleda nekako čvršće, rekao je Josip Pivarić

VIDEO

Dinamo je nakon male krize vezao dvije prvenstvene pobjede (Slaven Belupo 0-1, Cibalia 3-0). No i dalje zaostaje za vodećom Rijekom, što se sada čini, velikih šest bodova. Josip Pivarić sudjelova je u obje pobjede, a na zadnjoj utakmici nosio je kapetansku traku.

- Dižemo se, naš je cilj u Prvoj HNL jasan - moramo sve do kraja pobijediti. Spojili smo dvije prvenstvene pobjede, glatko smo preskočili Vinkovčane i sad se stvarno dobro osjećamo. Teško je zapravo pronaći razlog krize koja nas je bila zahvatila. Da ih znamo, onda ne bi u nju uletjeli. Spominjalo se svašta, od tjelesne nepripremljenosti, do manjka kvalitete, no sve to zaslužuje dublju analizu. A sad nemamo vremena za to - rekao je Josip Pivarić za Večernji list pa detaljnije objasnio probleme s teškom ozljedom zbog koje je propustio Europsko prvenstvu u Francuskoj:

- Osobno sam se možda prerano vratio nakon ozljede. Bio sam na terenu već nakon 5 mjeseci, a u Ligama petice igrač s takvom ozljedom pauzira barem 9 mjeseci. Chelseajev Kurt Zouma ozlijedio se dva dana poslije mene, a još uvijek ne igra. Thiago Alcantara je pauzirao punih 9 mjeseci. To je vrlo teška ozljeda, koja nakon povratka na teren vuče i neke druge ozljede, zbog neuravnoteženog opterećenja organizma. Teško se boriti s tim, teško se vratiti, znatno teže nego što sam mislio kad sam započeo oporavak. No, nije mi žao što sam se tako rano vratio, sad je načelno sve u redu, iako me povremeno muče upale koje rješavam terapijama i odmorom.

Pivarić se dotakao i teme novog trenera Dinama Ivajla Peteva. Smatra kako je kod Zlatka Kranjčara bila nešto opuštenija atmosfera.

- Svaki trener ima svoje vrline i mane, način rada obojice meni odgovara. Istina, kod Kranjčara je bilo nešto ležernije, Petev više inzistira na disciplini, sve izgleda nekako čvršće i na terenu i izvan njega, a meni se to sviđa. Bio bih najsretniji da sam igrao protiv Seville, ali Petev je odlučio drukčije, smatrao je da mi treba odmor. Moje želje i ciljevi ne mogu biti ispred i iznad klupskih ciljeva, to je tako. Nema veze što sam reprezentativac, takva je trenerska vizija koju poštujem. Pred nama je još puno teških utakmica u kojima ćemo ići na pobjedu. U svakoj, čak i u Sevilli - rekao je Pivarić.

Osvrnuo se i na vodeću Rijeku koja je sada glavni kandidat za naslov hrvatskog prvaka.

- Da bismo stigli i prestigli Riječane, oni negdje moraju kiksati, jer još samo jednom ove jeseni igramo s njima. Siguran sam da ćemo do Božića barem smanjiti njihovu prednost, pobijedit ćemo ih na Maksimiru. A na proljeće još dva puta igramo međusobno i vjerujem da ćemo ih onda ostaviti iza sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve