Obavijesti

Sport

Komentari 30

Pjaca: Konkurencija u Juveu? Ne bojim se toga, samo zmija

Pjaca: Konkurencija u Juveu? Ne bojim se toga, samo zmija
1

PRILAGODBA Marko Pjaca živi u hotelu, ali traži stan i već uči talijanski jezik. U prilagodbi na život u Torinu i novo poglavlje karijeri u Juventusu pomoći će mu roditelji i Mandžo

VIDEO

Marko Pjaca jučer je otputovao u Torino. Danas ga u Juventusu čeka prvi trening i upoznavanje s trenerom Allegrijem i suigračima. Dobio je igrač od 23 milijuna eura desetak dana odmora nakon potpisa ugovora s talijanskim prvakom. Njegovi suigrači igrali su utakmice u Australiji i Kini, a Marko se odmarao na Jadranu.

- Dugo nisam imao odmor, baš mi je dobro došlo. Malo sam čak i trenirao. Bio sam na odmoru kod sebe kod Nina i u Dubrovniku. Juventus je stalno bio u glavi, ali sam se opustio - pričao je Marko u opuštenoj atmosferi jednog zagrebačkog restorana.

"Iznenadio me onakav doček u Torinu, nisam to očekivao"

Milan, Inter i Napoli. I ti su veliki talijanski klubovi htjeli Pjacu. No izbor je bio samo Juventus.

- Oduvijek sam htio samo Juventus. Najveći izazov mi je bilo otići tamo. Oni su me pratili još otkako sam igrao za Lokomotivu. Već su i tada dolazile ponude. Juventus je očito bio moja sudbina - kaže Pjaca, koji dobro zna kakva ga konkurencija čeka u Torinu. Od Mandžukića do Higuaína.

"Od Juventusa još nikome nisam dao dres, ali imam puno narudžbi"

Mandžo će mi pomoći

- Pripremio sam se na to da sad neću biti u prvih 11, ali vjerujem u sebe i vjerujem da ću to brzo izboriti. Pričao sam s Mandžom, rekao mi je sve pozitivno i o klubu i o gradu. Sigurno će mi on puno pomoći na početku - siguran je Pjaca.

Odluku da baš sad ode u Serie A donio je zajedno s roditeljima. A baš će mu roditelji prvi doći u Torino za tjedan dana.

- Pomoći će mi da se malo prilagodim. Za početak ću biti u hotelu.Tražit ću stan ili kuću. I već sam počeo učiti talijanski jezik - otkriva nova zvijezda Juventusa.

"Izbornik Čačić mi je čestitao, a javili su se iz ZET-a i Lokomotive"

Zagrebačkom dečku najviše će nedostajati njegov rodni grad i prijatelji. Teško mu je bilo nedavno u posljednjoj utakmici protiv Vardara kad je golovima Dinamo odveo u 3. pretkolo Lige prvaka.

- Baš mi je taj Vardar jedna od najdražih utakmica u dresu Dinama. Tu su, naravno, i pobjede protiv Arsenala i Celtica, ali i pobjeda protiv Španjolske u dresu reprezentacije. To mi je najdraži trenutak u dosadašnjoj karijeri - otkriva Pjaca.

"Bilo bi lijepo karijeru završiti u Dinamu, ali do toga ima više od deset godina"

Nema Marko ništa protiv toga da se Juventus i Dinamo sastanu u skupini Lige prvaka.

Utrostručio broj fanova

- Bilo bi lijepo - kratko je komentirao Marko, a na opasku da bilo dobro da Dinamo dobije tu utakmicu, samo se nasmijao. Uvjeren je i bez njega "modri" uz malo sreće u ždrijebu ponovno mogu izboriti nastup u eliti.

Priznaje da će imati malo treme kad u svlačionici Torineza susretne sve te zvijezde.

- Bit će treme, ali neće biti straha. Bojim se samo zmija - nasmijao se.

"Najdraži suigrači su mi Rog, Antolić, Pivarić, Kramarić i Musa"

Transferom od 23 milijuna eura nadmašio je i Luku Modrića, koji je u Tottenham otišao za dva milijuna eura manje.

- Nije mi to pritisak. To mi je čast - rekao je za kraj Pjaca, koji bi karijeru htio završiti u Maksimiru.

U njegovim su partijama sve donedavno uživali navijači Dinama, a sad će uživati navijače "stare dame", koji su silno uzbuđeni zbog njegova dolaska. Prije transfera na Apenine, imao je 30.000 pratitelja i na Facebooku i na Instagramu. Sad je taj broj porastao na više od 100.000.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze