Obavijesti

Sport

Komentari 45

Pjaca protiv 'svojih': Nadam se da mi neće fućkati u Maksimiru

Pjaca protiv 'svojih': Nadam se da mi neće fućkati u Maksimiru
3

ZNAO SAM Marko je na rastanku od Dinama poručio kako će se brzo vratiti. I evo ga već u utorak: stiže na Maksimir s velikim Juveom u drugom kolu Lige prvaka...

VIDEO

Marko Pjaca je prije dva mjeseca, odlazeći iz Zagreba u Torino, poručio: ‘Vjerujte mi, brzo ću se vratiti kući, Dinamo će izboriti Ligu prvaka i igrat će protiv Juventusa’.

Bio je vizionar, već u drugom kolu Lige prvaka vraća se u svoj grad, na svoj stadion.

- Sigurno će to biti posebna utakmica za mene. Bit će mi čudno istrčati u Maksimiru u dresu kluba koji nije Dinamo i igrati protiv ‘svojih’. Dinamu želim puno sreće i da dobije sve utakmice osim ove dvije protiv nas - kaže nam Marko Pjaca, koji u “staroj dami” dobiva sve više prilika.

Od voljenog se kluba oprostio u srpnju sjajnom partijom i golovima protiv Vardara.

Ne moraju mi fućkati

- Ono što su mi navijači tad priredili nikad neću zaboraviti. Naravno da se i sad nadam pljesku. Dolazim u drugom dresu, ali mi ipak ne moraju baš fućkati - nasmijao se bivši igrač “modrih”.

Obitelj će doći u Maksimir, bit će tu i puno prijatelja, samo je pitanje za koga će navijati.

- To morate pitati njih. Pa ni meni ne žele reći za koga će navijati - rekao nam je Pjaca, koji se polako privikava na život u Torinu i Italiji.

- Stan sam unajmio uz pomoć ljudi iz kluba i jako sam zadovoljan. Torino je jako lijep grad. Učim talijanski, jako se trudim i moram reći da mi dobro ide. Sve se lakše snalazim - kaže Marko, kojemu je nakon dolaska u Torino jako pomogao suigrač iz reprezentacije.

- Puno mi znači što sam u svlačionici imao suigrača koji mi je pomogao kad sam došao u klub. Mandžukić mi je baš puno pomogao, ali i ostali suigrači su jako pristupačni. Izdvojit ću Evru jer sam zbog pozicija na terenu na treningu često pored njega. On mi je u početku prevodio na engleski jezik - otkriva Pjaca.

Juventus je za njega platio 23 milijuna eura i on je igrač od kojega se idućih sezona očekuju velike stvari. Navijači su uvjereni kako će on postati velika zvijezda “stare dame”.

Pazi se baš na sve

- Znao sam da je Juventus velik klub, ali svejedno sam se malo pozitivno iznenadio kad sam vidio kako sve to funkcionira. Pazi se na baš svaki detalj, sve je razrađeno - rekao nam je Pjaca i osvrnuo se na navijače Torineza.

- Puno me zaustavljaju na ulicama. Gdje god dođem, slikam se s navijačima. Kad idemo u hotel u gradu, uvijek je puno navijača ispred i svi se hoće slikati ili autogram. Velim, to je dio posla i nikad mi nije teško slikati se s navijačima. Iako ih fakat ima dosta - smije se Marko.

Idemo u Rusiju

Za trenera Massimiliana Allegrija ima samo riječi hvale.

- Vidi se da je pravi stručnjak. Odličan je trener, što uostalom potvrđuju i njegovi rezultati. Puno vremena na treninzima i između posvećuje taktici. Sve se detaljno analizira, sa svima puno priča - rekao je o treneru Allegriju krilni napadač talijanskog prvaka.

Za kraj se kratko osvrnuo i na reprezentaciju.

- Šteta što nismo počeli pobjedom, koju smo zaslužili. Dobro igramo i uopće se ne brinem. Otići ćemo na SP u Rusiju - uvjeren je Pjaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve