Obavijesti

Sport

Komentari 80

Pjaca zabio na svoj rođendan, debitirali Šemper, Soldo, Božić

Pjaca zabio na svoj rođendan, debitirali Šemper, Soldo, Božić
6

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici 3-0. Adrian Šemper postao je drugi najmlađi golman Dinama u HNL-u, a utakmicu je s tribina pratio i Zdravko

VIDEO

Dinamo je pobjednički prošao kroz Koprivnicu. "Modri" su u uvertiri finala Kupa pobijedili Slaven Belupo 3-0 golovima Pjace, Sigalija i Hodžića.

"Modri" s istim protivnikom igraju u utorak u Osijeku za novi trofej, prvenstvo su osigurali još u prošlom kolu.

Slaven, koji je posljednji put dobio Dinamo prije gotovo osam godina, vrlo je dobro ušao u utakmicu.

Dinamova obrana nonšalantno je domaćinu ponudila dvije šanse na otvaranju susreta pred oko 2000 ljudi, ali Slavenovi napadači nisu se proslavili. 

Belupo je bio ravnopravan do 10 minuta prije kraja prvog dijela, a onda se raspao u samo osam minuta.

Slavljenik zabio

Dinamo je odigrao preko desne sstrane, Pjaca puca nakon što mu je mladi Knežević ostavio loptu petom. Pjaca je imao i malo sreće jer mu se lopta vratila od bloka, a on iz drugog pokušaja zabija za 1-0 u 35. minuti. 

Slavljenički gol Marka Pjace na njegov 21. rođendan. 

- Sretan sam zbog pobjede i, naravno, svog novog pogotka. Bili smo bolja momčad, na vrijeme zabili golove i pobjeda je potpuno zaslužena. Mislim da su gledatelji danas mogli uživati i hvala im na pljesku kojim su često nagrađivali i naše poteze; uvijek je gušt igrati u Koprivnici gdje ljudi vole dobar nogomet. Rođendan? Sigurno da su mi pobjeda i pogodak pokloni kakve sam samo mogao poželjeti – rekao je Marko Pjaca.

Savjetnik na tribini

Slaven se raspao nakon tog gola.

Machado je minutu prije kraja nabacio iz slobodnjaka, Sigali je bio sam na šest metara i Dinamo je poveo 2-0. 

Pjaca je stigao i asistirati. Sjajna lopta za Hodžića koji je išao sam na golmana Belupa u sudačkoj nadoknadi i majstorski ga prebacio za 3-0.

"Modri" su bez većih problema osvojili nova tri boda na radost savjetnika kluba Zdravka Mamića koji je utakmicu pratio s tribina.

Šemper za povijest

Adrian Šemper drugi je najmlađi golman Dinama u HNL-u. Šemper je debitirao za Dinamo s 18 godina i četiri mjeseca. Mlađi od njega bio je samo Dominik Picak koji je branio za Dinamo protiv Međimurja 2009. godine sa 17 godina i 10 mjeseci.

- Presretan sam i teško mi je uopće riječima opisati koliko sam ponosan što sam upisao seniorski debi za najdraži klub. Bili smo bolji, zasluženo smo dobili utakmicu i nosimo u Zagreb sva tri boda. Što se tiče mojeg nastupa bilo je točno kako sam rekao da će biti: sva pozitivna trema koju sam osjećao prije utakmice je nestala čim sam izašao na zagrijavanje. Ovo je ono za što sam trenirao i želim tako nastaviti – rekao je Adrian Šemper.

Zoran Mamić u drugom poluvremenu šansu je dao i Vinku Soldi, koji je također debitirao za "modre" u Koprivnici, kao i Ivan Božić koji je zamijenio indisponiranog Soudanija u drugom poluvremenu.

HNL, 35. kolo:

Slaven Belupo - Dinamo 0-3 (Pjaca 35, Sigali 44, Hodžić 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom