Obavijesti

Sport

Komentari 138

Sudar nepobjedivih: Dinamo ide na Red Bull u play offu LP-a!

Sudar nepobjedivih: Dinamo ide na Red Bull u play offu LP-a!
1

Dinamo će u četvrtom pretkolu pokušati izboriti novi ulazak u skupine Lige prvaka, a na putu do elitnog natjecanja hrvatskom prvaku stoji još samo Red Bull

VIDEO

Dinamo je još u utorak obavio svoj dio posla i izborio toliko željeno četvrto pretkolo Lige prvaka. Samim time 'modri' su oisgurali jesen u Europi, bilo kroz skupine Europske lige ili u Ligi prvaka.

A na putu do nove sezone u skupinama Lige prvaka 'modrima' stoji austrijski prvak Red Bull Salzburg za koji igra naš Duje Ćaleta-Car.

- Svi su me i prije ždrijeba ispitivali od Dinamu. Naš direktor pitao me kakav je Dinamo, a svoje ću suigrače upozoriti na Ćorića i Roga, sjajni su igrači - rekao je Ćaleta-Car koji je dan prije ždrijeba predvidio da će njegova momčad igrati upravo protiv hrvatskog prvaka.

Prve utakmice play off faze Lige prvaka na rasporedu su 16. i 17. kolovoza, dok će se uzvrati odigrati sedam dana kasnije - 23. i 24. kolovoza... Dinamo je u prvoj utakmici domaćin.

Neugodna iskustva s Red Bullom

Sudar hrvatskog i austrijskog prvaka treći je u kratkom vremenu. Igrale su ove dvije momčadi međusobno u kvalifikacijama za LP prije sedam godina te u skupini EL-a prije dvije godine.

Dinamo je s Red Bullom igrao u trećem pretkolu Lige prvaka 2009. U prvoj utakmici bilo je 1-1 u Salzburgu, a u uzvratu 1-2 za Red Bull i Dinamo je tada ispao iz Lige prvaka i kvalificirao se u skupine Europske lige. U sezoni 2014/15. 'modri' su dvaput teško stradali od Austrijanaca u skupini Europske lige. U prvoj utakmici u Salzburgu su 'modri' izgubili 4-2, a u uzvratu bilo je još gore, Dinamo je poražen 1-5.

Dobro je, nema Alana

No ako postoji dobra vijest u ovom ždrijebu za Dinamo, onda je to da je Alan Carvalho koji im je zabio hat-trick u Salzburgu, preselio u Kinu. No treba znati i da su Dinamo i Red Bull jedine dvije momčadi koje nemaju poraz u kvalifikacijama ove sezone. Uz to, Red Bull čak ni gol nije dobio u četiri utakmice protiv Partizanija i Liepaje. Dinamo je, pak, slavio protiv Dinamo Tbilisija i Vardara.

- Šanse su 50-50, bit će to dvije jako zanimljive utakmice. Dobri smo, igramo sjajno, dodatno smo se stabilizirali u zadnjoj liniji. Ne težimo previše pas-igri, već igramo brzo i okomito. I odmah krećemo s visokim presingom - otkriva Ćaleta-Car koji je rekao i kako bi bilo bolje da su izbjegli hrvatskog prvaka.

Parovi četvrtog pretkola Lige prvaka (prvaci):

  • Plzen - Ludogorec
  • Celtic - Hapoel
  • Kopenhagen - APOEL
  • Dundalk - Legia
  • Dinamo - Red Bull Salzburg

Parovi četvrtog pretkola Lige prvaka (neprvaci):

  • Steaua - Manchester City
  • Porto - Roma
  • Ajax - Rostov
  • Young Boys - Mönchengladbach
  • Villarreal - Monaco

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 138

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka