Obavijesti

Sport

Komentari 38

Porazan dan za Hrvate: Pavić, Lučić-Baroni i Čilić bez titule

Porazan dan za Hrvate: Pavić, Lučić-Baroni i Čilić bez titule
3

Veliki hrvatski teniski dan završio je loše za naše predstavnike jer su izgubili Mate Pavić, Mirjana Lučić-Baroni i Marin Čilić. Pavić je u paru osvojio set, a u pojedinačnoj konkurenciji nismo uzeli nijedan

VIDEO

Današnji dan bio je jedan od rijetkih, ako ne i jedini u kojima je hrvatski tenis imao predstavnike u finalima pojedinačne konkurencije jednog ATP i WTA-turnira, kao i u finalu ATP-turnira u paru. No završio je bez trofeja za naše tenisače.

Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus, 18. par na svjetskoj ljestvici, izgubili su finale ATP-turnira u Nici od sedmog najjačeg dvojca, Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha 4-6, 6-4, 10-8 nakon sata i 26 minuta igre.

Mikica je očajno ušla u meč protiv 22-godišnje domaće predstavnice. Garcia je u prvom setu povela 3-0, imala je i 5-1, no Lučić-Baroni se vratila u igru smanjivši na 4-5. Servirala je za 5-5, no ponovo je izgubila servis, a time i set.

U drugom setu gledatelji su vidjeli sličnu priču. Francuskinja je ponovo je povela 5-1, no ovaj put nije ispustila prednost. Odmah je osvojila i šesti gem za konačnih 6-4, 6-1 nakon sat i 15 minuta igre.

Domaću je publiku protiv sebe imao i Marin Čilić u finalu ATP-turnira u Ženevi, gdje mu se suprotstavio - i pobijedio ga - veliki Stanislas Wawrinka. Švicarac je nakon sata i 59 minuta igre slavio 6-4, 7-6 (13-11).

Najbolji hrvatski tenisač jednom je izgubio servis u prvom setu, već kod 1-1, što je bilo dovoljno za Wawrinku da zadrži vodstvo i osvoji prvi set 6-4. Drugi je bio vrlo izjednačen, obojica su gubila servise po jednom, a Čilić je imao 5-3 i servis za izjednačenje u setovima, čak i set-loptu, no sve to Wawrinka je uspio vratiti.

Kronologija:

  • PORAZ MARINA ČILIĆA Na žalost, ni Marin Čilić nije mogao osvjetlati hrvatski obraz u današnjim finalima. Nakon velike borbe u 13. igri drugog seta i pet propuštenih set-lopti, od čega dvije na njegovu servisu, Marin je izgubio meč s 13-11 - ukupno 6-4, 7-6 nakon dva sata igre.
  • Slijedi nam tie-break drugog seta u finalu Ženeve.
  • Čilić nije uspio odservirati za set. Imao je set-loptu, no Wawrinka je izborio break-loptu i oduzeo Marinu servis. Hrvatski tenisač vodi 5-4 bez prednosti breaka.
  • PORAZ MIRJANE LUČIĆ-BARONI Mikica je i drugi put izgubila servis u drugom setu, ukupno peti put u meču. Francuskinja Caroline Garcia osvojila je WTA-turnir u Strasbourgu rezultatom 6-4, 6-1.
  • Marin Čilić napravio je break u drugom setu! Vodi 3-1. Lučić-Baroni izgubila je servis u drugom, Francuskinja vodi 4-1.
  • Nažalost, niti veliki povratak nije bio dovoljan Lučić Baroni da spasi set. Garcia je povela 1-0 (6-4).
  • Stanislas Wawrinka osvojio je prvi set u Ženevi protiv Marina Čilića. Jedan break bio mu je dovoljan za finalnih 6-4.
  • Veliki povratak Mirjane Lučić-Baroni! Napravila je break te servira za 5-5.
  • Lučić Baroni na pragu je gubljenja prvog seta, trenutnih 5-1 daje ogromnu prednost Garciji.
  • Švicarac je poveo u Ženevi 4-2, a Garcija u Strasbourgu 4-1. Idući su na servisu naši predstavnici.
  • Lučić Baroni osvaja svoj prvi gem u meču, rezultat je 3-1 za Garciju.
  • Marin Čilić izgubio je svoj servis, Wawrinka je poveo 3-1.
  • Loše je počelo u Strasbourgu. Garcia je uzela servis Lučić Baroni i vodi 2-0 u prvom setu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom