Obavijesti

Sport

Komentari 196

Sammir se vratio, Sigali teško ozlijedio! Dinamo dobio Slaven

Sammir se vratio, Sigali teško ozlijedio! Dinamo dobio Slaven
9

Dinamo je svladao Slaven Belupo 1-0 u prvoj utakmici proljetnog dijela MAXtv Prve lige. "Modri" su upisali tri boda, igrali su Lešković i Sammir, ali težak udarac ozljeda je Sigalija

VIDEO

Dinamo je ostvario zadani cilj i pobijedio Slaven Belupo 1-0 u prvoj prvenstvenoj utakmici u ovoj godini. No tri boda iz subotnje utakmice 21. kola MAXtv Prve lige jedino su što može zadovoljiti trenera "modrih" Ivajla Peteva. Igra maksimirskog sastava nije bila dojmljiva, a rijetke izgledne prilike završavale su promašajima.

U takvom razvoju situacije na kišom natopljenom terenu kao naručen je domaćinima došao poklon bivšeg igrača Josipa Tadića koji je u 42. minuti rukom blokirao šut Leonarda Sigalija i tako omogućio Arminu Hodžiću da zabije prvi prvenstveni gol za "modre" nakon dugih sedam mjeseci posta, tek treći u sezoni.

[VIDEO] Pogledajte pogodak Armin Hodžića koji nam je večeras donio 3 nova boda na Maksimiru! Take a look at penalty kick by Armin Hodžić for 3 new league points!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 18. veljače 2017

Željko Kopić još je u prvom ogledu ove dvije momčadi krajem srpnja pokazao da zna kako igrati protiv "modrih". "Farmaceuti" su tada umalo priredili pravi šok povevši u sudačkoj nadoknadi preko Jovičića, a domaćine je stigao spasiti Filip Benković. I ovaj put Koprivničani su stajali vrlo disciplinirano na terenu, a Dinamu ništa nije značila uvjerljiva nadmoć u posjedu lopte.

Goran Blažević nije imao previše posla tijekom utakmice, osim gola iz penala tek je jednom morao intervenirati u prvom dijelu u Ćorićevoj šansi. U nastavku su "modri" priredili tri šanse, od čega su u prve dvije stoperi su bili u glavnim ulogama. Marko Lešković, koji je debitirao za Dinamo nakon duge stanke zbog ozljede, kao i Leonardo Sigali, promašili su okvir.

Osim Leškovića, prvi nastup (iako u novom mandatu) u dresu plavih upisao je Sammir, zamijenivši Amera Gojaka u 71. minuti, te je dobio ovacije nešto više od tri tisuće gledatelja.

Pet minuta prije kraja, u borbi za loptu s Melnjakom, ozlijedio se Sigali. Argentincu se zarotiralo koljeno prilikom doskoka i bit će pravo čudo ako mu nisu popucali ligamenti. Nakon utakmice potvrđeno je za Sigalija sezona - završena.

Završnu šansu na utakmici imao je Armin Hodžić u 90. minuti, no Blažević nije morao intervenirati ni nakon njegova šuta. A Petev se opet primio za glavu, svjestan da "modri" imaju velikih problema u realizaciji.

Ipak, i takav Dinamo smanjio je bodovni zaostatak za vodećom Rijekom na tri boda, dok je Slaven Belupo zacementiran na petom mjestu, s deset bodova manje od Hajduka i pet više od šestoplasirane Istre 1961.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao