Obavijesti

Sport

Komentari 101

U četvrtfinalu nas čeka 'furija': Brazil ostao korak do senzacije

U četvrtfinalu nas čeka 'furija': Brazil ostao korak do senzacije
9

Imamo prve četvrtfinaliste Svjetskog prvenstva u Francuskoj. To su Norveška, Francuska, Španjolska i Slovenija. Hrvatska će, prođe li Egipat, igrati protiv Španjolske u utorak

VIDEO

Kakav fantastičan kraj rukometnog dana u Francuskoj. U posljednjoj današnjoj utakmici osmine finala umalo smo vidjeli senzaciju. Španjolska je pobijedila Brazil 28-27, no južnoamerička reprezentacija do posljednje je sekunde bila u igri za prolazak dalje.

Tri minute prije kraja utakmice Brazil se držao u egalu sa Španjolcima i da se nisu uplašili pobjede u posljednjim minutama Španjolci bi bili na putu kući. Ovako, 'furija' je minutu i pol prije kraja povela i uz puno muke privela utakmicu kraju za veliko slavlje. Igračem utakmice proglašen je brazilski golman Almeida sa 14 obrana, no veliki junak španjolskog slavlja bio je Almeidin kolega s druge strane, Rodrigo Corrales. Drugi golman Španjolske u drugo poluvrijeme ušao je fantastično i vratio Španjolce u igru te im pružio priliku da uopće mogu razmišljati o pobjedi. Susret je završio sa šest obrana.

Men

Najraspoloženiji kod Španjolaca su bili Canellas i Dušebajev sa pet golovo, a po četiri su dodali Rivera, Aguinagalde i Balaguer. Za Hrvatsku je ova utakmica bila izrazito važna s obzirom da nas pobjednik tog susreta čeka u četvrtfinalu u utorak. Naravno, prođemo li Egipat.

Slovenija na krilima igrača Zagreba

I u drugoj večernjoj utakmici preokret smo vidjeli u drugom poluvremenu. Slovenija je pobijedila Rusiju 32-26 i u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Njemačke i Katara. 

Apsolutni heroji te utakmici bili su rukometaši Zagreba. Matevž Skok imao je 10 obrana, a Darko Cingesar šest golova iz šest udaraca. Napokon su dobar posao odradili i Vujovićevi vanjski igrači. S lijeve strane Borut Mačkovšek zabio je četiri gola, koliko i desni vanjski Dolenec. Bila je to utakmica u kojoj se čak 11 igrača Slovenije upisalo u strijelce, a takve je utakmice teško izgubiti.

Men

Francuzi se uozbilji u drugom dijelu

I Francuska se mučila u prvom poluvremenu, no u drugom dijelu je samljela Island u samo par minuta i slavila na kraju 31-25. Na odmor su Francuzi otišli s minimalnih 14-13, ali u deset minuta nastavka zabili su devet golova i mirno utakmicu priveli kraju. Sjajni su bili Guigou i Karabatić, no oduševili su Remili te igrač utakmice Ludovic Fabregas. Omeyer 11 obrana, Guigou šest, Fabregas i Remili pet, Narcisse i Karabatić četiri... I miran san do četvrtfinala gdje čekaju boljeg iz susreta Bjelorusije i Švedske. Njima je vjerojatno baš svejedno.

Men

Uragan Norvežana

Kao preslika ove prethodne utakmice, iako je igrana prije, bio je susret Červarove Makedonije i Norveške. Norvežani su uvjerljivo slavili 34-24 i tako se prvi put u svojoj povijesti plasirali u četvrtfinale SP-a. Tamo će igrati protiv bolje iz susreta Mađarske i Danske.

Červarovi igrači u prvom su dijelu izgledali dobro, na odmor otišli samo s -2, no u drugom dijelu doživjeli su pravu katastrofu. U samo 10 minuta dobili su 10 golova i povratka više nije bilo.

Kod Norvežana najviše su zabili Jondal i Sagosen (6), pet su dodali Tangen, Myrhol i Bjornsen. Kod Makedonaca standardno raspucan Lazarov sa šest golova, četiri je zabio Stoilov.

U Lilleu srušen svjetski rekord

Službeno je na utakmici Francuske i Islanda bilo 28.010 gledatelja. Najveća je to posjeta na jednoj rukometnoj utakmici u povijesti. Na stadionu Pierre Mauroy oboren je svjetski rekord.

Another record broken 👊🏼

Posted by France Handball 2017 on Saturday, January 21, 2017
Men’s Handball - Macedonia v Norway - 2017 Men
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome