Obavijesti

Sport

Komentari 13

Pogledajte show: Naš šibenski Funcut vs Mr. Triple-Double...

Pogledajte show: Naš šibenski Funcut vs Mr. Triple-Double...
1

Bila je to noć rekorda u Oklahomi. Russell Westbrook postao je prvi košarkaš u povijesti NBA lige koji je do 'tiple-double' učinka došao uz savršeni šut, kako iz igre, tako sa slobodnih bacanja

VIDEO

Šarićevi Sixersi poraženi su od favorizirane Oklahome 122-97, ali naš je sjajni košarkaš uspio što nije niti jedan drugi u debitantskoj sezoni. Produljio je niz utakmica s postignutim dvoznamenkastim brojem koševa na čak 21. Po tome je najbolji od svih rookieja ove sezone.

No, u jednoj je akciji pokazao svoju pozitivnu sportsku drskost kada je presjekao dodavanje Mr. Triple-Doublea. 'Savršenom' Russellu Westbrooku (18 koševa bez promašaja) uzeo je loptu i nezaustavljivo krenuo prema košu Thundera. Na liniji za 'tri' je stao pa 'fintirao' čuvare te bez gledanja 'bezobrazno' asistirao suigraču Holmesu za zakucavanje. 

Bio je to pravi primjer sportske drskosti koja krasi samo najbolje, ali i potez koji na najbolji mogući način opisuje 'funcuta', kako u šibenskom slengu zovu 'čovjeka spremnog na varku, prevaru'.

Isto ime nose i Funcuti, navijačka skupina iz Šibenika koja toliko srčano prati svoj KK Šibenik. A upravo je Dario u pauzama od utakmica u dresu Cibone znao potegnuti na tribinu kako bi navijao zajedno s Funcutima.

Savršeni triple-double stroj - Russell Westbrook

Na žalost po 76erse na drugoj strani noćas je bila bolja momčad s genijalcem koji bi vrlo lako mogao odnijeti i nagradu za igrača godine. Russell Westbrook ove sezone niže rekord za rekordom i njegovi triple-double učinci više nisu ništa novo. U utakmici protiv 76ersa najbolji košarkaš Oklahome došao je do svog 35. u ovoj NBA sezoni, ali napravio nešto što nitko prije njega nije.

Do 18 koševa Westbrook je stigao bez promašenog šuta. Iz igre je gađao 6/6 te s linije slobodnih bacanja 6/6, brojke za povijest! No pomalo nevjerojatan podatak za Westbrooka je da po prvi put od 14. ožujka 2016. godine nije uputio niti jedan šut za tricu, a sam kaže kako tijekom utakmice nije bio svjestan da nije promašio te da nije zato izbjegavao tricu.

- Samo sam se trudio igrati što bolje, nisam lovio rekord već sam samo tražio što bolju poziciju za šut. Pokušavao sam i suigrače razigravati i, eto, dogodilo se - rekao je Westbrook nakon povijesnog uspjeha.

'Utakmica s njima je kao tučnjava u baru u kojoj dobijete batina'

I naš Šarić se upoznao sa snagom Oklahome i nije štedio na pohvalama.

- Oni su vrlo jaki, čvrsti. Mogu reći da je utakmica s njima kao tučnjava u baru, ali oni su oni tipovi koji te unište. Mi ćemo izvući pouke iz ovog, ali oni su doista veliki i jaki. Pogotovo Rusell Westbrook koji će vjerojatno postati MVP. Trenutačno su preveliki za nas - rekao je Šarić i dodao:

- Jači su od nas fizički. Puni su iskustva, znaju se naguravati, znaju izboriti poziciju. Oni su tim koji dobiva skokove, blokira šutove i ne možete igrati protiv njih, jednostavno, ubili su nas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom