Obavijesti

Sport

Komentari 10

Policija Realu: U Barceloni vam ne možemo jamčiti sigurnost!

Policija Realu: U Barceloni vam ne možemo jamčiti sigurnost!
3

Clasico je već jednom odgođen zbog nemira u Kataloniji, treba se igrati 18. prosinca, ali i državna i katalonska policija upozoravaju Realovce: Od hotela do stadiona nitko vam ne može jamčiti sigurnost

VIDEO

Najočekivanija nogometna utakmica na svijetu, mitski El Clasico između Barcelone i madridskog Reala, opet je pod upitnikom!

Pokretanje videa...

01:42

Ove je sezone grandiozni nogometni praznik jednom već odgođen zbog nemira u Kataloniji, novi termin fiksiran je za 18. prosinca, ali kako se dan utakmice bliži sve je više strepnje oko nogometnog susreta sa ogromnom političkom, ali i - sigurnosnom konotacijom.

Španjolska, naravno, ima svoje Ministarstvo unutarnjih poslova, policijske snage zadužene za red, mir i sigurnost u državi. Katalonija, uz to, ima Mossos d'Esquadra - autonomnu policijsku snagu koja, posve legalno, u najvećoj mjeri na teritoriju Katalonije obavlja posao i španjolske policije i civilne garde.

A Realu su, kako u današnjem izdanju piše i preko cijele naslovnice upozorava madridska Marca, i policija, i garda i Mossos priopćili:

- Poštovani, u Barceloni vam nitko ne može jamčiti sigurnost!

Sigurnosno najkritičniji dio gostovanja Luke Modrića i suigrača u Barceloni jest put od zračne luke i(li) hotela do stadiona. Nema te sile koja može jamčiti da će raščistiti prolaz autobusu s Realovom ekspedicijom ako masa od desetina, a lako moguće i stotina tisuća protestanata krene zakrčiti prometnice.

Nikome ne pada na pamet da Real u Barcelonu dođe dan ranije i prespava u Kataloniji kao što bi bilo normalno, ali čak ni sa nekim 'sleti, odigraj i bježi' rješenjem, zasad nema jamstva sigurnosti.

Građani su u Barceloni masovno protestirali tražeći oslobađanje zatvorenih katalonskih dužnosnika, a kako je El Clasico vrhunac simbolike razdora Katalonije i madridske centrale, logična je bojazan da bi katalonski narod mogao baš utakmicu iskoristiti kao idealna povod za slanje još jedne poruke Madridu i svijetu.

Burno u Kataloniji: Na ulicama krenuli opći štrajk i prosvjedi
Burno u Kataloniji: Na ulicama krenuli opći štrajk i prosvjedi

Opcije su pokušaj zatvaranja jedne vozne trake od aerodroma do hotela (Real namjerava do utakmice biti u hotelu koji je na 100 metara od stadiona) ili kordon policije i garde cijelom trasom kojom će ići autobus s Realovim igračima (nešto slično kao kad se u Madridu igralo finale Cope Libertadores).

Iz Reala nisu izrazili bilo kakvu bojazan od boravka i igranja na samome stadionu, tu zonu drže dovoljno sigurnom.

Pokretanje videa...

Guardiola: Pravda za zatvorene Katalonce 01:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.