Obavijesti

Sport

Komentari 13

Popović je ponovo zabio 36, a Zadar opet pobijedio Cibonu...

Popović je ponovo zabio 36, a Zadar opet pobijedio Cibonu...
3

NAJSLAVNIJI TROFEJ Te večeri ni Dražen Petrović nije mogao pomoći Ciboni. Petar Popović bio je najveći junak u najslavnijoj pobjedi Zadra

VIDEO

Trideset godina na današnji dan prošlo je od najpoznatije utakmice košarkaškoga kluba Zadar, pobjede u Zagrebu nad Cibonom 111-110 u majstorici prvenstva Jugoslavije.

A dva dana uoči 30. godišnjice Marko Popović u dresu Fuenlabrade zabio je 36 koševa, baš kao i njegov otac Petar u toj slavnoj utakmici u Ledenoj dvorani Doma sportova. Istog je dana u Višnjiku Zadar ponovno pobijedio Cibonu jedan razlike nakon produžetka.

- Ima tu neke simbolike - nasmijao se Petar Popović, najveći od svih junaka te slavne pobjede 26. travnja 1986.

Đurovićeva motivacija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gledao sam Marka na internetu, šteta što su izgubili pa ne može biti proglašen najkorisnijim igračem kola.

A Marko i njegova mlađa braća Luka i Ivan bili su glavna motivacija za pobjedu Petrova Zadra. Motivacijski govor trenera Vlade Đurovića već je toliko puta opjevan.

- U sedmoj minuti drugog poluvremena pitao me je koliko godina igram, što sam osvojio, koliko djece imam i što ću im pričati kad odrastu. Uveo me je u igru, a ja sam pogodio prvu tricu i tako je sve krenulo - po tko zna koji put prisjetio se Petar Popović.

No djeci ipak nije puno pričao.

- Meni nije nikad ništa, ali slušao sam kad je pričao drugima - nasmijao se Marko.

Pije se dok god ima

- Ja se ne sjećam ni utakmice ni dočeka, samo kroz maglu da su se svi okupljali kod nas doma. To je najveći trofej Zadra, dobili su prvaka Europe koji doma nije izgubio valjda 1000 dana - kaže mlađi Popović, ali sjeća se drugog detalja.

- Njegov kafić Time out u centra grada bio je pun, a on je rekao da se pije dva dana dok god se sve ne popije. Tako je i bilo, nisu išli u nabavu dok se nije popila i posljednja kap, što alkoholnog, što bezalkoholnog - kaže Marko, a Petar je dodao:

- Donijeli smo pokal i u njega stavljali piće s ledom.

Marko je u nedjelju zabio baš 36 koševa, učinak koji mu je proslavio oca. Prije te utakmice ove sezone najviše je zabio 33.

- Cijeli život mi se to događalo, nekad su takve partije bili bljeskovi, nekad su bile u kontinuitetu, ali više me ne veseli kad toliko zabijem ako smo izgubili utakmicu. Nisu prazne riječi kad kažem da bih radije ostao na nuli, a da pobijedimo - rekao je mlađi Pop, koji je prezadovoljan u Fuenlabradi.

'Baš mi paše Španjolska'

- Nakon devet godina na istoku, Španjolska je dobra zemlja za život. Igram jednu utakmicu na tjedan, nakon nje dobijem dan ili dva slobodno. Dali su mi ugovor i za sljedeću sezonu, a meni su prepustili izbor hoću li ostati i nakon toga. Imam 34 godine te jesam i nisam izrauban, ali ne mogu se pojaviti u klubu bez odmora, s jednih priprema na druge - pojasnio je zašto je odbio poziv Ace Petrovića u reprezentaciju.

- Osim toga, nema tu više nikoga iz moje generacije. Medalja mi je ostala velika neispunjena želja, ali neka igraju mlađi - rekao je Marko Popović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi