Obavijesti

Sport

Komentari 240

Porezni skandal: El Mundo sad tvrdi da je i Luka pod istragom

Porezni skandal: El Mundo sad tvrdi da je i Luka pod istragom
1

Prema pisanju španjolskog El Munda u krugu nogometaša za koje se sumnja da su 'zamračili' milijune našlo se i ime hrvatskog kapetana i veznjaka Real Madrida Luke Modrića

VIDEO

Porezni skandal koji trese nogometne zvijezde u Španjolskoj, ali i šire, proširio se i na kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića. Barem ako je vjerovati španjolskom El Mundu koji piše, a i ostali mediji u Španjolskoj prenose, kako je Modrić preko jedne luksemburške tvrtke, kojoj je prodao marketinška prava, izbjegao prijaviti dio prihoda koji je ostvarivao u 2013. i 2014. godini s obzirom da je porez u Luksemburgu iznosi oko 1%, a u Španjolskoj 30%, a u nekim slučajevima čak i maksimalnih 51 posto. Računica je tako sasvim jasna.

Uplitanje Modrića u ovu priču samo je nastavak šokantnih otkrića o kojima mediji diljem Europe pišu već danima, a prema kojima su u porezni skandal uključeni Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, Mesut Özil, Pepe, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao te supermenadžer Jorge Mendes... Svi su oni osumnjičeni da su preko offshore kompanija sebi uštedjeli goleme iznose na neplaćenom porezu, a Španjolsku za iste iznose oštetili.

Cijela ta skandalozna priča se temelji na istraživačkom radu njemačkih novinara i mreže "European Investigative Collaborations" (EIC). Urednici iz više zemalja su dobili nekoliko milijuna dokumenata koji su im ponudili "uvid u strojarnicu nogometne tiskare novca", kako je to napisao Der Spiegel na svojoj internetskoj stranici.

U središtu izvještaja pod nazivom "Football Leaks" dosad su glavne zvijezde bili Ronaldo, Mourinho i Özil, ali sada se s Modrićem i ostalim igračima Reala taj krug povećava. El Mundo piše kako je Modrić u ovom slučaju pod istragom vlasti u Španjolskoj još od 18. siječnja ove godine te dodaju kako im niti španjolske vlasti nisu otkrile je li Modrić još pod istragom niti su Modrić i njegova supruga Vanja željeli komentirati slučaj.

Bila to istina ili tek senzacionalistička priča Nijemaca i Španjolaca, činjenica je da će španjolske vlasti zasigurno morati istražiti sve detalje ovog slučaja i pokušati otkriti jesu li ove sumnje doista osnovane.

Gazzetta dello Sport: I Kovačić na popisu?!

Uz to, i drugi hrvatski nogometaš u dresu Real Madrida našao se na stranicama Football Leaksa. Riječ je o Mateu Kovačiću. Gazzetta dello Sport piše da je prilikom transfera iz Dinama u Inter u zimi 2013. 50 posto od 11 milijuna eura teškog transfera otišlo tvrtki Profoot International Limited iz Hong Konga!? A ta je tvrtka 2015. prava proslijedila drugoj tvrtki ista imena, sa sjedištem u Velikoj Britaniji. A to bi značilo da je Dinamo za Kovačića dobio samo 5,5 milijuna 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani