Obavijesti

Sport

Komentari 72

Porto naplatio Rominu glupost, Hapoel je umalo šokirao Celtic

Porto naplatio Rominu glupost, Hapoel je umalo šokirao Celtic
1

Roma je tako nastavila stvarati neugodnosti Talijanima u Europi poslije bolnih poraza od Manchester Uniteda (7-1, 2007. godine), Bayerna (1-7, 2014. godine) i Barcelone (6-1, 2015. godine)...

VIDEO

Najaznimljiviji par večeri činili su Roma i Porto. Poslije prve utakmice u kojoj je završeno 1-1 uz isključenje gostujućeg stopera Thomasa Vermaelena očekivao se goropadni domaćin. U prvoj je utakmici Roma propustila neke prigode i za pobjedu, da bi u uzvratu doživjela nokaut.

Počelo je loše jer u osmoj je minuti Monteiro doveo goste u vodstvo. Međutim Roma je igrala dobro i stvarala, sjajnim intervencijama spašavao je legendarni Iker Casillas.

Pritisak uz nadu trajao je sve do 39. minute, a onda je 'futuro capitano' Daniele De Rossi napravio (njemu ni prvu, niti zadnju) glupost. Brutalno je startao na gostujućeg igrača Layuna i zaradio direktno isključenje.

Potom reagira domaći trener Luciano Spalletti - uvodi lijevog beka Emersona kako bi 'pokrpao' nastalu rupu u obrani. Brazilac 'uzvraća' povjerenjem također crvenim kartonom u 50. minuti. Žestok start na Jesusa Coronu, u rangu onog Taylorovog na Eduardu poljski sudac Marciniak kaznio je novim crvenim kartonom. Oba faula za crveni karton bila su iznimno nepromišljena i glupa.

Portugalci to rutinski naplaćuju s dva gola. Prvo je Layun istrčao jednu kontru te poentirao, da bi Corona nadmudrio Manolasa i zakucao loptu pod prečku gola Szcesznog za kompletan nokaut 'vučice'.

Roma je tako nastavila stvarati neugodnosti Talijanima u Europi. Poslije bolnih poraza od Manchester Uniteda (7-1, 2007. godine), Bayerna (1-7, 2014. godine) i Barcelone (6-1, 2015. godine) dodali su i večerašnje izdanje u kojem su totalno izgubili disciplinu. 

Celtic i Legia drhtali do posljednjih trenutaka

Neizvjesnosti je bilo u utakmicama Celtica i Legije od kojih se očekivalo rutinsko odrađivanje posla poslije pobjeda u prvim susretima. Celtic je protiv Hapoel Beer Sheve slavio u Glasgowu 5-2, no u Izraelu su izgubili 2-0, s tim da su domaći promašili i penal. Sahar i Hoban bili su strijelci za izraelske prvake, a 2-0 su imali nakon 48. minuta. Nisu do kraja uspjeli zabiti i treći gol koji bi ih odveo u skupine Lige prvaka.

Football Soccer - Hapoel Be

Slična je drama viđena i u Varšavi. Legia je u prvoj utakmici slavila kod irskog Dundalka 0-2, međutim, Benson je u 19. minuti doveo u vodstvo goste. U Poljskoj se počelo komplicirati od 67. minute, odnosno isključenja lijevog beka Hloušeka zbog dva žuta kartona. Irci su krenuli na sve ili ništa, ali Poljaci su u 92. minuti golom Kucharczyka potvrdili prolazak.

Monaco je protiv Villarreala slavio 1-0 na domaćem terenu, Fabinho je bio strijelac u 91. minuti iz penala. Hrvatska 'jedinica' Danijel Subašić branio je svih 90 minuta.

U okršaju Plzena i Ludogorca viđena su četiri gola, završeno je 2-2 u Češkoj. Time su Bugari izborili plasman u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.

Liga prvaka, playoff kvalifikacija

  • Roma - Porto 0-3 (Monteiro 8', Layun 73', Corona 75') - Porto prošao ukupnim rezultatom 1-4
  • Hapoel Beer Sheva - Celtic 2-0 (Sahar 21', Hoban 48') - Celtic prošao ukupnim rezultatom 4-5
  • Legia - Dundalk 1-1 (Kucharczyk 90+2' / Benson 19') - Legia prošla ukupnim rezultatom 3-1
  • Monaco - Villarreal 1-0 (pen. Fabinho 90+2') - Monaco prošao ukupnim rezultatom 3-1
  • Plzen - Ludogorec 2-2 (Dura 7', Mateju 64' / Vura 17', Keseru 90+5') - Ludogorec prošao ukupnim rezultatom 2-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba