Obavijesti

Sport

Komentari 8

Poslije Cigana, u Zagrebu je i Rothwell: Uh, gdje sam ja to?

Poslije Cigana, u Zagrebu je i Rothwell: Uh, gdje sam ja to?
1

Nakon Juniora dos Santosa, u Zagreb je došao i njegov protivnik na UFC Fight Nightu 10. travnja u zagrebačkoj Areni. Rothwell će, kao i Cigano, promovirati borbu u Zagrebu

VIDEO

Junior dos Santos u utorak je sletio u Zagreb gdje će sljedećih tjedan dana promovirati svoju borbu na UFC-ovom Fight Nightu 86 protiv Bena Rothwella. Popularni Cigano sletio je u zagrebačku zračnu luku Pleso, a video je objavio na svojoj Facebook stranici. 

Nedugo nakon njega, u Zagreb je došao i Big Ben Rothwell, čovjek koji ima četiri pobjede u nizu (Brandon Vera, Alistair Overeem, Matt Mitrione, Josh Barnett). Popularni Big Ben je nakon borbe s Gilbertom Yvelom (čovjekom koji je, još u Prideu, brutalno nokautirao Garyja Goodridgea iz prvog upućenog udarca u meču) pao na doping testu, a UFC ga je suspendirao na devet mjeseci.

Big Ben je nešto nakon Dos Santosa stigao u Zagreb gdje će, kao i Cigano, promovirati borbu 10. travnja. Velika borba za obojicu "posrnulih" velikana.

- Uh, gdje sam ja to? - objavio je Rothwell na svojem Instagram profilu, misleći na automobil koji je slikao.

 

Ohh My, where am I ?? #Where'sBigBen

Fotografiju objavljuje Ben Rothwell (@rothwellfighter)

Zašto posrnuli velikani UFC-a?

Junior dos Santos

Junior dos Santos postao je prvak UFC-ove teške kategorije 12. studenog 2011. godine nakon što je nokautirao Caina Velasqueza 64 sekundi poslije početka meča. Sljedeća borba trebala je biti protiv Overeema. Međutim, Nizozemac je pao na doping testu pa ga je zamijenio Frank Mir, koji je dobio nokaut u drugoj rundi.

Revanš između Dos Santosa i Velasqueza održao se 22. rujna 2012. godine. Dos Santos je izgubio borbu jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi. Brazilac nije samo izgubio pojas nakon borbe - taj put doživio je prvi poraz u UFC-u.

Dvije godine kasnije, 13. prosinca 2014. godine, Cigano se borio protiv našeg Stipe Miočića. Pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca nakon čega je godinu dana izbivao iz MMA-a. Povratnički meč nije ispao onako kako je htio, izgubio je nokautom u drugoj rundi od Alistaira Overeema krajem 2015. godine. Sad mu slijedi Rothwell.

Ben Rothwell

Big Ben je najbolje dane karijere imao u IFL-u (International Fight League) gdje je pobjeđivao Krzysztofa Soszynskog, Roya Nelsona, Travisa Fultona, bivšeg UFC-ova prvaka Ricca Rodrigueza... Tijekom vremena provedena u IFL-u, Rothwell je imao omjer borbi 9-0. 

Puno se očekivalo od Big Bena u UFC-u iako je prije debija izgubio od Andreija Arlovskog nokautom u sklopu borbe u organizaciji Affliction.

Pravi test čekao ga je u prvom meču pod UFC-ovom zastavom. 2009. godine izgubio je nokautom u drugoj rundi od budućeg prvaka Caina Velasqueza. Zatim je pobijedio Gilberta Yvela jednoglasnom odlukom sudaca, da bi istim načinom izgubio od Marka Hunta u sljedećoj borbi. Posljednji poraz doživio je prije tri godine od Gabriela Gonzage polugom u drugoj rundi.

Istina, Rothwell ima četiri sajne borbe u nizu no premalo za sami vrh teške kategorije. Trenutno je peti izazivač, ali ne tako davno odrađivao je suspenziju zbog dopinga. Borba s Dos Santosom u zagrebačkoj Areni bit će mu odskočna daska za nove najbolje dane karijere i eventualni napad na titulu prvaka. Naravno, ako pobijedi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao