Obavijesti

Sport

Komentari 29

Posljednja Ivanova 2 mjeseca: Dodig je 'luđi' i od Ivaniševića

Posljednja Ivanova 2 mjeseca: Dodig je 'luđi' i od Ivaniševića
1

To može biti ispušni ventil, da izbaci iz sebe frustraciju. Nije najbolje rješenje, ali njemu je očito pomoglo, rekao je Amir Zulić, sportski psiholog o Dodigovim 'ispadima'

VIDEO

Predaja kod 0-5 u trećem setu, prijetnje sucu da će obaviti veliku nuždu na terenu, pa i vika da će sve pobiti na Roland Garrosu. To su posljednja dva mjeseca karijere Ivana Dodiga.

Ne bi se toga posramio ni Goran Ivanišević iz svojih najluđih dana. A i Roko Karanušić je znao govoriti: “Ako nije 6-1 za mene, postanem lud”.

- Poznajem Ivana cijeli život, uvijek je bio borben i emotivan, ali nikad problematičan - kaže bivši Davis Cup reprezentativac.

Ni on nema objašnjenja za Dodigov ispad.

- To izgleda nezamislivo kad gledaš kod kuće. Ali u tim bitnim mečevima, kad je stres još povišen, um je u drukčijem stanju - dodao je Karanušić.

No Dodig se poslije uzvika vratio u pravi ritam. Mihail Južnji nije znao odgovoriti, naš tenisač u pet je setova izborio “rendezvous” s Fernandom Verdascom u drugom kolu pariškoga Grand slama.

- U kojem je stanju tek protivnik bio kad ga je Dodig uspio pobijediti poslije toga - pita se Amir Zulić.

- To može biti ispušni ventil, da izbaci iz sebe frustraciju. Nije najbolje rješenje, ali njemu je očito pomoglo. No problem je ako netko sa strane gleda i zaključi da je to formula, da samo trebaš zaprijetiti da ćeš sve pobiti i da će tako stići uspjeh - rekao je sportski psiholog.

Ni Karanušić ne želi da ispadne da je urlanje na sebe i druge recept za pobjedu.

- Ne vjerujem da mu je to pomoglo, ali važnije je da nije bilo destruktivno, da ga nije uništilo - objasnio je Karanušić.

Bizarno je to što Dodig nikad nije imao ovakvih problema u tandemu s Marcelom Melom, s kojim tvori ponajbolji par na svijetu.

- Moguće je da mu partner uzme dio odgovornosti, ali i da on sam osjeća da njegovo ponašanje ima direktan utjecaj na drugog. Teško je to ovako reći, ali očito su postigli pravu ravnotežu u paru - zaključio je Zulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu