Obavijesti

Sport

Komentari 7

Povratak u Bokšićeva vremena: OM žestokim koracima ka vrhu

Povratak u Bokšićeva vremena: OM žestokim koracima ka vrhu
1

PRVO - STABILNOST Marseille prvenstveno želi postati stabilan klub da im se ne ponavljaju grčevite borbe za miran život u prvoj ligi. Stoga, tu je ambiciozan plan. Uskoro počinje preprod...

VIDEO

U Olympique Marseilleu ruže ne cvjetaju već nekoliko godina, što zbog silovitog PSG-a, što zbog njihove vlastite nesposobnosti da se izbore barem za pozicije koje vode u Europu.

Prošle su sezone završili na 13. poziciji Le Championnata što je daleko od renomea slavnog kluba koji je 1993. osvojio Ligu prvaka. U tim zlatnim vremenima mreže Marseilleovih protivnika parao je naš Alen Bokšić koji se tamo zadržao od 1992. do 1993. Odigrao je 58 utakmica te zabio 33 gola, a potom se preselio u talijanski Lazio.

Američki biznismen Franck McCourt postao je novi vlasnik OM-a i odmah želi povesti pravu renesansu kapitalom kojeg će ubrizgati. Njegov prvi potez dovođenje je Andonija Zubizarrete na mjesto sportskog direktora, a francuski mediji već pišu da će on na raspolaganju imati basnoslovnih 200 milijuna eura!

Za čovjeka koji je u Barcelonu doveo Luisa Suareza i Neymara počinje veliki projekt - oživljavanje posrnulog diva. Filozofija je dovoditi mlade igrače i potom ih skupo prodavati, baš kao što rade Borussija Dortmund i Monaco. Tako bi se kroz nekoliko godina uključili u borbu gdje ih čeka nedodirljivi PSG. 

No, do te borbe moraju proći put do stabilnosti kako se ne bi sramotili borbom za miran život u ligi. Stoga, OM već cilja na imena poput Mamadoua Sakhoa (Liverpool), Morgana Schneiderlina (Manchester United), Mathieua Debuchyja (Arsenal) i Geoffreyja Kondogbije (Inter), igrača koji već dugo vremena igraju u slabijoj formi pa bi im neki novi, preporođeni Marseille došao kao naručen za oživljavanje karijere.

Dakle, na mitskom Velodromeu siječanjski prijelazni rok željno se iščekuje.

Označiti će to početak jedne nove ere kluba čiji je trener prije nekoliko dana postao Rudi Garcia, čovjek koji se kao trener već okitio naslovom prvaka Francuske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu