Obavijesti

Sport

Komentari 42

Premijera na Poljudu: Golčinom Bašića Hajduk je svladao Split

Premijera na Poljudu: Golčinom Bašića Hajduk je svladao Split
1

Radio sam u Iranu i Japanu, meni je ovdje ugodno, nije previše vruće. Nema izgovora. Ako netko pati zbog vrućine, neka igra šah, ili 'Čovječe, ne ljuti se' u klimatiziranom prostoru, rekao je Pušnik

VIDEO

Hajduk je pred oko 2.000 gledatelja u prijateljskom ogledu na Poljudu svladao Split, a ako je zbog nečega vrijedilo platiti ulaznicu, onda je to bio prekrasan slobodan udarac Tome Bašića u 18. minuti, koji je s 25 metara, preko živog zida zakucao loptu u rašlje nemoćnog Duke.

Najbliže izjednačenju bio je Split u 34. minuti, kada je Rrahmani glavom pogodio gredu, te u 57., kada je Grbić izvadio loptu iz rašlji nakon Bakajevog slobodnjaka.

Pušnik i Sablić promijenili su po dvadesetak igrača, bila je to prava revija novih imena s obje strane, tako da je teško procijeniti kvalitetu, ali i snagu momčadi uoči početka sezone. Pogotovo se to odnosi na Hajduk, koji za desetak dana ima prvi europski ogled, no nastupili su bez Kalinića, Sušića, Milića, Vlašića, Tudora, Biljija, ali i prinova Ercega, Gueyea.

Torcida ponovo poslala poruke vrhu saveza

Naravno, ni ovoga puta navijači Hajduka nisu propustili prigodu iskazati svoje nezadovoljstvo ukupnim stanjem u hrvatskom nogometu, a i šire. Pored transparenta ''Sloboda navijačima'' izvjesili su još jedan, manji, na kome je pisalo: ''Srušili smo Jugoslaviju, srušit ćemo i vas'', a u drugom poluvremenu je na sjeveru osvanula i poruka: ''Vodstvo saveza 'krasi' sto i jedna mana, a svima su usta puna huligana. Strpaj navijače u koš s teroristima, u jeftinim spinovima krije se istina'', uz uobičajeni niz pogrdnih stihova namijenjenih Anti Čačiću, Zdravku Mamiću, HNS-u.

Nakon utakmice igrači Hajduka bili su zadovoljni prikazanim.

- Presretan sam zbog gola, ali i zbog Hajdučke igre. Ovo nije naš maksimum, teške su noge od priprema, ali do Iasia ćemo biti pravi - kazao je Toma Bašić, a Josip Juranović dodao:

- Ovo je negdje 60% naših mogućnosti. Kad nam se priključe Kalinić, Sušić, Milić, Nižić... donijet će kvalitetu više.

Trener Pušnik bio je zadovoljan samo prvim poluvremenom:

Vrlo sam zadovoljan prvim poluvremenom, nazire se tu malo kako ćemo igrati. Pomak je to na bolje u odnosu na prošle utakmice, ne samo radi gola Bašića, nego radi brzog rješavanja lopte. U drugom dijelu neki su pokazali što mogu, a što ne. Ako se može numerički kazati, ovo je 40% onoga što želimo. Momčad je u stvaranju, još će igrača doći, fizički nismo spremni... Ćosić, Ismaili, Šimić, Juranović, Toma Bašić, Jefferson, Mujan, Kožulj i Mastelić igrali su onako kako treba igrati i boriti se za grb Hajduka - kazao je Pušnik i dodao:

'Nema izgovora, ako netko pati zbog vrućine, neka igra šah'

- Momčad je u stvaranju, treba se puno mijenjati, ali nismo u prilici dovesti igrače koji su odmah spremni zaigrati. To zna i predsjednik i NO, razgovarali smo šest sati na tu temu. Ja sam zadovoljan tim sastankom, nadam se da smo im otvorili oči. Jedna je priča do Iasia, a druga do kraja prijelaznog roka, do kada planiramo dovesti još 5-6 igrača. Bit će teško, nisam fanatični optimist, a daleko od toga da sam pesimist. Mi idemo na pobjedu protiv Iasia na obje utakmice, da su igrači pola optimistični kao ja, mi bi otišli jako daleko.

Na pitanje hoće li vrućina 'ubiti' formu njegovih igrača, Pušnik se samo nasmijao.

- Radio sam u Iranu i Japanu, meni je ovdje ugodno, nije previše vruće. Nema izgovora. Ako netko pati zbog vrućine, neka igra šah, ili 'Čovječe, ne ljuti se' u klimatiziranom prostoru. Nemojmo se za*ebavati. Bio sam u Iranu na 52 stupnja, pa nikom ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović