Obavijesti

Sport

Komentari 88

Premijera u VARaždinu: Dali 3 penala Hajduku i uzeli mu gol!

Premijera u VARaždinu: Dali 3 penala Hajduku i uzeli mu gol!
1

Tihomir Pejin četiri puta rješavao je delikatne situacije provjerama videosnimke na utakmici Varaždina i Hajduka. Sudio je dva penala protiv domaćina zbog igranja rukom i poništio gol gostiju zbog zaleđa

VIDEO

I to smo dočekali. U prvom kolu u kojem se koristio VAR u HNL-u prvi je put i korišten, i to čak četiri puta, na utakmici Varaždina i Hajduka u nedjelju (0-3), a učinio je to sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Pokretanje videa...

Stadion Varteksa 00:09

Hamza Barry u 14. minuti pucao je iz daljine, a Denis Glavina blokirao je njegov udarac lijevom rukom u šesnaestercu. Pejin prvo nije htio dosuditi penal, već je pokazao igračima da je u tijeku provjera u VAR sobi.

Nakon 20-ak sekundi zaustavio je igru i kad su mu kolege Igor Pajač i Bojan Zobenica javili iz sobe da pogleda tu situaciju uz teren, to je i učinio i, čini se, opravdano dosudio penal i Glavini dao žuti karton.

No Mijo Caktaš nije ga realizirao, obranio mu ga je Ivan Nevistić.

Još jedna situacija u kojoj je VAR reagirao dogodila se svega 15-ak minuta kasnije. U 30. minuti Samuel Eduok zabio je gol iz blizine na dodavanje Jaira, Pejin je priznao gol i poslao igrače prema centru pa čekao provjeru.

Pokazalo se da je Eduok prilikom proigravanja Francesca Tahiraja ranije kod te akcije bio u zaleđu i Pejin je gol opravdano poništio.

Hajduk je dobio još jedan penal nakon intervencije VAR-a u 69. minuti. Bassel Jradi izveo je korner, Stipe Vučur pucao glavom, a neoprezan je u skoku bio Marko Stolnik kojeg je lopta pogodila u ruku. Pejin to nije vidio, ali je na sugestiju VAR kolega išao pogledati tu situaciju i dosudio penal za goste.

Posla se opet prihvatio novi-stari kapetan Splićana Caktaš, ali ovaj put bio je precizan za 2-0.

Na samom kraju utakmice Pejin je i treći put posegnuo za svojim monitorom kad je Ivan Roca promašio loptu u svom šesnaestercu i udario Leona Krekovića. Opet je dosudio penal za Hajduk kojeg je izveo Eduok jer je Mijo Caktaš ranije izašao iz igre i postavio konačnih 3-0.

Sve odluke bile su prijelomne i pokazalo se koliko VAR može koristiti u situacijama koje suci u brzini ne mogu procijeniti.

Nismo u mogućnosti objaviti vezane videozapise zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Videe možete pogledati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti