Obavijesti

Sport

Komentari 94

Priča iz 2003. godine: Kako je Novak umalo postao Slovenac

Priča iz 2003. godine: Kako je Novak umalo postao Slovenac
5

Nisam imao izravan kontakt, ali čuo sam da je postojao interes. No mislim da je to bio samo prolazni kontakt, rekao je bivši predsjednik teniskog saveza Slovenije...

VIDEO

Novak Đoković dominira svjetskim tenisom kao nitko prije njega. Lani je srpski igrač osvojio 16.585 bodova, više nego i jedan igrač u povijesti, a osvojio je 11 titula i tri Grand Slama. Bodovna razlika između njega i prvog mu pratitelja bila je kao razlika između drugog i 66. igrača svijeta. 

Đoković je sjajno ušao i u novu sezonu, a novinari slovenskog Siol.coma ponovno su otvorili priču o danima u kojima je Novakov otac pokušavao osigurati sinu financijska sredstva kako bi se profesionalno bavio tenisom.

Nije tajna da su postojali kontakti s Italijom, Švicarskom pa i Slovenijom. U to vrijeme predsjednik teniskog saveza Slovenije bio je Andrej Polonec.

- U tenisu se državljanstvo ne kupuje kao u nekim drugim sportovima. Želimo napraviti što više kako bismo ulagali u svoje tenisače, ali ako je Novak izrazio želju da igra za nas, pomogao bi nam - izjava je predsjednika slovenskog teniskog saveza iz 2003.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slovenski novinari ponovno su kontaktirali Poloneca.

- Nisam imao izravan kontakt s Đokovićima, ali čuo sam nešto da su zainteresirani. Mislim da je to bio samo prolazni kontakt. Mene kao predsjednika saveza nitko nije pitao za to - rekao je Polonec za Siol.

Tada je Novak imao samo 16 godina, a kad su njegovog oca pitali je li čuo za ponudu Slovenije, odgovorio je:

- Mi ćemo biti Srbi gdje god otišli. U sljedećim mjesecima pokušat ćemo pronaći najbolje uvjete da moj sin postane pravi igrač. Ako uspijemo ovdje, dobro, ako ne, onda u nekoj drugoj zemlji koja cijeni takve igrače. Nije samo Slovenija zainteresirana, razgovarali smo i s Talijanima, Švicarcima... - rekao je Novakov otac Srđan.

Odluka je pala. I bila je dobra. 

Novak je ostao u Srbiji, a posljednjih godina suvereno vlada svjetskim tenisom...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi