Obavijesti

Sport

Komentari 4

Prizemljili Sokole: Cedevita se namučila protiv Makedonaca...

Prizemljili Sokole: Cedevita se namučila protiv Makedonaca...
5

Utakmica je bila otvorena sve do minutu i pol prije kraja. Krušlin je tada pogodio tricu za 81-77, a u sljedećem napadu Terajkovski nije uspio odgovoriti pa je hrvatski prvak stigao do važne pobjede..

VIDEO

Košarkaši Cedevite u prvom su dvoboju 24. kola regionalne ABA lige na svom terenu jedva pobijedili makedonski sastav Karpoš Sokole 81-77 (14-20, 22-19, 25-20, 20-18).

Cedevita je uspavano ušla u utakmicu iako je protiv istog ovog suparnika ranije u sezoni doživjela neočekivani poraz u Skoplju. Karpoš je uveo utakmicu u svoj ritam i povela sa 20-11 u prvoj četvrtini. Ipak, ponajviše zahvaljujući energičnom Marku Arapoviću, Cedevita je uhvatila priključak u drugoj četvrtini, a u trećoj napokon stigla i do vodstva.

Kada je prednost domaćih sredinom posljednjeg dijela narasla na 69-62 činilo se kako je otpor gostiju napokon slomljen, ali Šepa i Labović su tricama ekspresno vratili Karpoš u igru, a utakmica je bila otvorena sve do minutu i pol prije kraja.

Krušlin je tada pogodio tricu za 81-77, a u sljedećem napadu Terajkovski nije uspio odgovoriti pa je hrvatski prvak stigao do očekivanog uspjeha. Marko Arapović sa 16 i Miro Bilan sa 14 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Dragan Labović sa 27 i Dominik Mavra sa 18 ubačaja predvodili Karpoš.

Cedevita je druga na ljestvici sa 18 pobjeda i šest poraza, dok je Karpoš deveti s omjerom 9-15.

Veljko Mršić nakon utakmice je rekao

- Bila je to još jedna teška utakmica. Karpoš je odlična momčad i odigrali su stvarno dobru utakmicu. To je momčad koja je u sezonu krenula s 0-9, a po rezultatima nakon tog devetog kola su na rubu playoffa. Oni su stvarno odlično vođeni od trenera Nikolića. Igraju na za nas nezgodan način s Trajkovskim i Labovićem, koji su zapravo četvorke, ali su fizički dovoljno snažni da mogu igrati petice. Na kraju smo ih slomili, no vidjelo se da nemamo energije. Možemo biti sretni što smo nakon Kupa u šest dana ostvarili dvije pobjede i što nije bilo nikakvih ozljeda

Filip Krušlin zadovoljan je novom pobjedom.

 - Bila je to teška utakmica za nas. Mislim da smo loše otvorili utakmicu, i obrambeno i napadački. Igrali smo bez dovoljno agresivnosti i doveli smo se u probleme u prvom poluvremenu, a oni su se razigrali i dobro su šutirali. Zabili su nam 12 trica. U drugom poluvremenu čupali smo utakmicu kako smo znali i na kraju smo srećom dobili. To je za nas bitna pobjeda zbog borbe za drugo mjesto uoči playoffa ABA lige - rekao je Krušlin.

A za Cedevitu nema puno vremena za odmor. Već sutra čeka ih gostovanje kod Škrljeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao