Obavijesti

Sport

Komentari 6

Prkačin junior i mali Perasović: Budu li upola igrači kao očevi...

Prkačin junior i mali Perasović: Budu li upola igrači kao očevi...
1

NAŠI KLINCI RASTURAJU Sinovi proslavljenjih hrvatskih košarkaških reprezentativaca, Nikše Prkačina i Velimira Perasovića, igrali su u finalu prvenstva za kadete u Slavonskom Brodu

VIDEO

Cibona protiv Splita, s jedne strane ispod koša dominantni Prkačin, s druge sjajni šuter Perasović. Ne, nismo se vratili u rane ‘90-e nego u prošli vikend, finale završnice prvenstva Hrvatske. Naravno da nije riječ o Nikši Prkačinu i Velimiru Perasoviću nego o njihovim sinovima, nadarenim kadetima Cibone i Splita, Roku i Ivanu.

Nije ovo ni prvi ni posljednji slučaj da su djeca poznatih krenula stopama roditelja. Štoviše, stariji sin Velimira Perasovića, Vicko, bio je sjajan potencijal u generaciji Luke Babića, Tonija Katića, Ivana Najeva, Bruna Markulina...

Roko je najveći talent

No nakon juniorskog staža posvetio se školi, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta danas radi i košarku igra tek rekreativno. No njegov mlađi brat Ivan, srebrni kadet Splita s državnog prvenstva, već je gotovo dvometraš, može igrati i na poziciji beka i krila, a ima i vrlo solidan šut.

- Ivan je jako talentiran košarkaš, ima naznake da bi mogao biti vrlo dobar, pogotovo jer ima izraženu volju, voli košarku više od ičeg drugog. Što će se dogoditi s njim, to ćemo tek vidjeti, još su oni mladi za bilo kakvu ozbiljniju procjenu - kazao nam je trener u omladinskom pogonu Splita, Hrvoje Marin, koji je oduševljen talentom kadeta Cibone Roka Prkačina:

- Po meni, on je najveći talent od svih mladih igrača u Hrvatskoj. Nisam vidio tako zrelog igrača u tim godinama, on već sad zna igrati i leđima i licem prema košu, uvijek zna što treba napraviti, ima rješenja, asistenciju, prodor, šut... Stvarno je vrhunski potencijal.

Za razliku od Marina, Nikša Prkačin je puno suzdržaniji u procjeni sinova talenta.

- Za koga me pitate? Imam petero djece, pa mi morate precizno kazati o kome je riječ – našalio se Nikša Prkačin i dodao:

- Talent ima, voli trenirati, ali daleko je to još i od ozbiljne košarke, i od toga da bih vam ja sada rekao o kakvom je potencijalu riječ. Pogotovo jer je u pitanju moje dijete. Pomalo, nema potrebe žuriti, neka radi i trenira pa ćemo za koju godinu vidjeti kojim putem će krenuti. Ja mu sigurno neću stvarati pritisak - rekao je otac.


Igra i sin Ferde Milina

Nikša Prkačin bio je sjajan centar s rijetko dobrom leđnom tehnikom, a sin Roko igra istu poziciju - i on je krilni centar.

Inače, u finalu kadetskog prvenstva Cibona je pobijedila Split u produžecima 74-69. Roko Prkačin bio je sjajan, zabio je 10 koševa uz 10 skokova, a u njegovoj momčadi najbolji je bio Matej Rudan, koji je zabio 22 koša, uz šest skokova i tri asistencije. Kod poraženih je Ivan Perasović zabio 11 koševa te imao devet skokova i tri asistencije.

Na završnici prvenstava Hrvatske za mlađe dobne kategorije nastupila su i mnoga druga djeca koja imaju “košarkaške gene”, poput Lovre Maloče, Lovre Gnjidića, Luke Kumanovića, Mateja Rudana, čiji su roditelji bili košarkaši.

No u mlađim dobnim kategorijama hrvatskih klubova ima djece poznatih košarkašica i košarkaša, poput sina Dina Rađe – Roka, sina Mateja Mamića, Bruna, i dvojice njegovih nećaka Ante i Filipa, potom sina Marije Biljak - Bartula, sina nogometnog izbornika Ferde Milina – Vite, a košarkom se bave i sin Zdravka Radulovića – Filip, Gorana Kalamize – Stjepan, Mate Skelina – Andre. U juniorima Splita igraju i sin vaterpolskog reprezentativca Dragana Rebića – Bruno te unuk Hajdukova prvotimca Fulgosija – Karlo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja