Obavijesti

Sport

Komentari 20

Probala šestorica, ali nitko ne može pobijediti Matjaža Keka

Probala šestorica, ali nitko ne može pobijediti Matjaža Keka
1

Otkad je u Rijeci, Matjaž Kek nije izgubio od Hajduka. Niz nepobjedivosti sad se protegnuo na 1287 dana. Redom su od Keka padali Krstičević, Tudor, Vukas, Vučević, Burić i Pušnik

VIDEO

Mišo Krstičević, Igor Tudor, Hari Vukas, Goran Vučević, Damir Burić i Marijan Pušnik. Nitko od njih nije uspio pobijediti Matjaža Keka.

“Rasprodano!” Taj natpis osvanuo je na blagajnama Rujevice dan uoči Jadranskog derbija. Ulaznica više nema.

Euforija u Rijeci osjeti se na svakom gradskom uglu, to više jer, otkad je sjeo na klupu Rijeke, a bilo je to u ožujku 2013., Kek nije izgubio od Hajduka. U tom razdoblju Rijeka i Hajduk odigrali su 15 utakmica, uz devet pobjeda Riječana i šest remija. Posljednji u tom nizu, Marijan Pušnik, izgubio je od Keka u kolovozu na Poljudu 4-2.

- Mi se čujemo ponekad, ali nikad prije derbija. Čestitao mi je rođendan prije nekoliko dana, ali ne uznemiravamo jedan drugoga uoči međusobnih susreta - rekao je Pušnik.

Da stvar bude bolja, Kekova je momčad protiv Hajduka igrala na četiri stadiona - Dugopolju, Poljudu, Rujevici i Kantridi. Bez poraza. Prvi put protiv Hajduka je vodio Rijeku u travnju 2013. i na Poljudu slavio 2-1. Od tada pa do današnjeg Jadranskog derbija prošlo je 1287 dana, koliko traje post Hajduka. Pokušavali su Hajdukovi treneri na sve načine, no niti jedan nije uspio iznenaditi Keka. Pušnik mu je prijatelj, znaju se u dušu, pa će faktor iznenađenja biti sveden na minimum...

- Ne mogu ja njega iznenaditi, mogu moji igrači mene iznenaditi, a i njega. Isto tako i njegovi - kaže Pušnik.

Inače, Hajduk nikad u susretima protiv Rijeke nije bio ovako podcijenjen, svi govore o susretu mačke i miša. Uostalom, i tečaj na kladionicama dobar je pokazatelj koliko se “vjeruje” Hajduku. Tečaj na pobjedu Splićana je, nikad viđenih, 8,50, a negdje se penje i do 10. Na Rijeku? Ha, tek 1,45. Kažemo “tek” jer je majstor za Hajduk - Kek.

Mišo Krstičević

Matjaža Keka dočekao je na Poljudu 28. travnja 2013. i izgubio 2-1. Bio je to prvi Kekov Jadranski derbi, a golove za Rijeku zabili su Mujanović i Benko. Nakon tog poraza Krstičević je dobio otkaz, a na njegovo mjesto došao je Igor Tudor.

Igor Tudor

Ako je netko imao najviše prigoda pobijediti Keka, to je bio Igor Tudor. Popularni Tušo vodio je Hajduk u šest susreta protiv Riječana i pritom ulovio dva remija i četiri poraza. Na jednom od susreta, kao primjerice u srpnju 2014., momčad mu je vodio Hari Vukas.

Hari Vukas

Naslijedio je Tudora i na Kantridu stigao u veljači 2015. Bila je to loša večer za Splićane i već do 13. minute Kekova momčad vodila je 2-0 golovima Vedrana Jugovića i Bekima Balaja. Za konačnih 3-0 zabio je opet Jugović. Nakon utakmice Vukas je priznao da je Kekova momčad bila puno kvalitetnija i da su ih uništili u prvih 13 minuta.

Goran Vučević

Bila je to prva Vučevićeva utakmica u trećemu mandatu na klupi Hajduka. I protivnik ne može biti teži - Rijeka s Kekom. Ali prilika da netko konačno sruši Slovenca. I to na Poljudu. Nije išlo. Vučević je izgubio 2-1 i bio mu je to jedini prvenstveni susret koji je vodio. Nekoliko dana poslije je smijenjen.

Damir Burić

Protiv Keka je odigrao četiri utakmice te zabilježio tri poraza i jedan remi. Od tri poraza Burić je čak dva puta izgubio na Poljudu, u studenom 2015. bilo je 3-0 i u travnju 2016. (2-1). Baš je taj zadnji poraz uzdrmao Burićevo mjesto na klupi i četiri kola poslije toga dobio je otkaz.

Marijan Pušnik

Kekov je prijatelj i sunarodnjak. Poznaje ga u dušu... Činilo se kao da je Hajduk konačno pronašao nekoga tko bi mogao srušiti Keka. Ali nije ni s njim išlo. Pušnik je Keka dočekao na Poljudu u kolovozu ove godine i Rijeka je pobijedila s lakoćom, bilo je 4-2 za slovenskog majstora Matjaža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom