Obavijesti

Sport

Komentari 155

'Ja sam odredio tko će pucati, nije njihova greška nego moja!'

'Ja sam odredio tko će pucati, nije njihova greška nego moja!'
4

Ja sam rekao igračima tko će pucati, te da neće biti njihova greška ako promaše, nego moja. Rekao sam im da budu samouvjereni, rekao je Marijan Pušnik poslije utakmice

VIDEO

Hajduk je u velikoj drami eliminiran iz Europske lige. Poslije ukupnih 3-3 kroz 210 minuta igre u Netanyi, odnosno Splitu, dalje je prošla izraelska momčad Maccabi Tel-Aviv.

Malo je nedostajalo Hajduku do velikog uspjeha, malo je također nedostajalo i Marku Ćosiću da postane veliki heroj Poljuda poslije dva zabijena gola. Na kraju, fulao je odlučujući penal što je gost iskoristio.

- Žao mi je suigrača i navijača, žao mi je svih nas. Trener je odredio da pucam šesti -  na rubu suza i s pogledom uperenim u pod govorio je Marko Ćosić, tragičar večerašnjeg susreta.

Pušnik: Jedan od najbolnijih poraza, ali bit će ih još...

- Lutrija penala je večeras odlučila, kazao sam uoči utakmice da ćemo trebati sreću za prolaz protiv Maccabija, nismo je imali. Momci su zaslužili prolaz, dobro su trčali, držali se plana igre, imali smo i dvije lijepe šanse, na žalost - toliko blizu, a opet toliko daleko. Ovakav pristup je pravi put, glavu gore, u nedjelju je nova utakmica.

Ostajete li i dalje trener?

- A zašto ne bih ostao, što je vama? Zašto vi ne prestanete pisati? Ja ću se boriti do kraja, tek sam počeo raditi, zar je prošle godine bilo bolje? To su glupa pitanja.

U čemu je razlika između ove utakmice i one protiv Rijeke?

- Nekad presudi slučajan gol ili ozljeda, nisam se ja previše nervirao nakon Rijeke, iako je bilo puno paljbe po meni, po klubu, po momcima.

Tko je odredio pucače, jeste li vi odredili da puca Ćosić ili je on preuzeo sam odgovornost?

- Ja sam rekao igračima tko će pucati, te da neće biti njihova greška ako promaše, nego moja. Rekao sam im da budu samouvjereni, da pucaju ili nisko, ili visoko, samo ne poluvisoko. Što ćete, promašuju i puno bolji igrači, na žalost, nismo imali sreće.

Je li Lorenco Šimić izborio prvu postavu večerašnjom partijom?

- Nema prve postave, danas je bio dobar, prošli put je skrivio gol, kod mene nema fiksnih jedanaest.

Što ste im rekli u svlačionici?

- Da se ne obaziru na sve što se događa.

Je li ovo najteži poraz u vašoj karijeri?

- Jedan od najbolnijih svakako jest, bit će ih još.

Hoćete se zahvaliti nekim igračima i dovesti druge?

- Pokušat ćemo dovesti neke igrače, ali ne one koji nam nameću mediji, nego one koji mi hoćemo. Čistke nema, jer igrači imaju važeće ugovore, potpisane prošle godine. Tek je počelo prvenstvo, ne možemo se olako odreći igrača, ali u prosincu ćemo porazgovarati, bit će i ponuda...

Arveladze: Hajdukovi igrači znaju igrati

Gostujući trener Shota Arveladze komplimentirao je Hajduku.

- Nogometni klub poput Hajduka mora imati bolji teren, moja momčad je izgubila kontrolu nad igrom, nismo se snalazili.... Odajem počast i momčadi Hajduka, njihovi igrači znaju igrati. Utakmica je bila jako teška, teren je bio takav da se nije znalo gdje će lopta odskočiti, znao sam da će biti teško igrati, objasnio sam igračima što ih čeka i njima ide kredit za ovo. Bilo je ovo dobar momčadski odigran susret, i pobjeda.

Što očekujete od EL?

- Naši navijači vole nogomet, znaju kako stvoriti lijepu atmosferu, Tel Aviv je grad nogometa, čeka nas šest susreta u EL, i svi jedva čekamo te utakmice u lijepoj atmosferi.

Kad bi mogli uzeti jednog igrača Hajduka, koga bi doveli?

- Ima tu jako puno talentiranih i mladih igrača. Ne želim spominjati imena, ali dvojicu sam uživao gledati i igrati protiv njih, i uzeo bih ih sebi. Pred njima je lijepa budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka