Obavijesti

Sport

Komentari 33

Pušnik: Ne obećajemo pobjedu, ali učinit ćemo sve za tri boda

Pušnik: Ne obećajemo pobjedu, ali učinit ćemo sve za tri boda
1

Znam da biste vi voljeli da ja sada kažem da ćemo ih razbiti, ali ne, reći ću samo da se moji igrači dižu iz utakmice u utakmicu, rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik na konferenciji za novinare uoči velikog derbija

VIDEO

Jeste li gledali utakmicu Dinamo - Juventus i kakav Dinamo s novim trenerom očekujete?

- Naravno da sam gledao, uvijek gledam sve utakmice hrvatskih klubova. Ako ne izravno, onda u snimci. I odmah ću reći, Juventus je drugi svijet, jedna od najboljih momčadi na svijetu. To je nešto posebno, ne da se uspoređivati s ovim što ćete gledati sutra. Što se tiče Peteva, znam kako njegove momčadi igraju, moj igrač Roman Bezjak igrao je kod njega u Ludogorecu. On će tražiti više tika-taka igru, od noge do noge, ali to ne može uigrati u kratkom roku, tako da neće biti puno promjena ni u igri, ni u sustavu. I sustav Dinama će biti sličan kao i ranije, pitanje je jednog ili dva igrača, nekoliko različitih izvođenja prekida, ali iznenađenja u načinu igre neće biti promjena. Soudani, Pivarić i Stojanović tražit će proboj po boku... - kaže trener Hajduka Marijan Pušnik koji Dinamove probleme ne vidi kao priliku svoje momčadi za dobar rezultat.

- To što se događa je više na vani, za medije, kao da oni nisu više jaki, da imaju problema, ali oni su još uvijek najjači hrvatski klub, što naravno ne znači da ih mi ne možemo pobijediti...

Hajduk je, čini se, u puno boljem stanju, imate lijepu seriju iza sebe, je li to ohrabrujuće?

- Kakav god rezultat bio, a daj Bože da bude povoljan, svi ćemo mi biti isti ljudi u ponedjeljak. Nije ovo pitanje života i smrti, ovo je utakmica za bodove, malo bi se mi u slučaju pobjede pomakli prema gore... Važna je, ali tek je 11. kolo prvenstva koje jako dugo traje - kaže Pušnik koji se prisjetio i prve utakmice, koju su njegovi momci na Poljudu izgubili 4-0:

- Nismo mi ni tu prvu utamicu igrali loše u prvom poluvremenu, a i sada smo manje više u istoj postavi, osim Hamze. Istina, malo smo bolje fizički spremni i uigrani, ali daleko od onoga što ja u budućnosti očekujem od igrača.

Jeste li se odlučili za postavu, imate slatke brige u napadu?

- Kolega isto ima slatke brige, kao i ja. Svi osim Ercega su zdravi i spremni. Ma da je neko malo i ozlijeđen, bio bi zdrav uoči Dinama. Ratuje se i iskri na svakom treningu. Što se tiče postave, uvijek imam dvije-tri kombinacije, ima dvojbi u nekim linijama, ali to nije za javnost. Igrači će to saznati kao i uvijek u autobusu, na putu za Zagreb. Objasnim im najprije pojedinačno, svakom na njegovu jeziku, a onda i sutradan na skupnom sastanku. Oni su ipak najvažniji, uvijek igrači pobjeđuju utakmice, a trener ih gubi.

Malo je puta Hajduk pobjeđivao u Maksimiru, zadnji put prije osam godina. Kako do novog slavlja?

- Treba poštivati povijest, statistiku i Dinamo, ali brojevi su tu da bi se mijenjali. Sutra je novi dan, i mi smo spremni za tri boda, ali Dinamo je aktualni prvak i osvajač kupa i najbolja momčad u državi.

Nekoliko teških poraza doživjeli ste od Dinama u zadnje vrijeme. Kako spriječiti psihički pad kod igrača?

- Tu ja ne mogu ništa napraviti. Znam da biste vi voljeli da ja sada kažem da ćemo ih razbiti, ali ne, reći ću samo da se moji igrači dižu iz utakmice u utakmicu. Kad ste već spomenuli Juventus, znate li da je Juventusov prosjek protiv Dinama bio 31 godinu starosti igrača, a naš je 22. Nemamo starca za udarca, treba nam iskustva, najiskusniji je Kalinić s 26.

Volite reći da svi moraju pozitivno razmišljati jer se tako diže atmosfera, a stalno ponavljate da su Dinamo i Rijeka puno bolji...

- Jedno je što je realno, budžet i igrači, a drugo govorim igračima u svlačionici. Tamo ih ja dižem, tamo su oni najbolji, ali nećete saznati što im govorim.

Vučević kaže da imate dobre igrače, ali ne i igru.

- Njegovo pravo, svatko ima pravo na mišljenje i ja to poštujem.

Mislite li da imate igru?

- Po igri i broju golova bolji smo nego lani, ali bit ćemo još i bolji.

Poruka navijačima?

- Igramo zbog navijača, oni traže pobjedu i idemo na pobjedu. Mi je nećemo obećavati, ali tako ćemo se ponašati.

Derbi igraju treća i četvrta momčad HNL-a.

- U specifičnoj smo sredini, ako ne kažem da smo najbolji onda ćete me satrati, ako kažem da nismo imam alibije. Sad se odlučite što želite. Ne bih pustio ni svojuj kćerci ni "Čovječe, ne ljuti se". Ako bi igrači vjerovali u sebe kao ja u njih, onda bi sigurno pobijedili. Kad sam rekao da je Osijek dobar, napali ste me iz svih topova.

Je li liga bolja ili izjendačenija?

- Prije izjednačenija nego bolja, a to je zbog odljeva igrača. Najbolji idu vani, to je teško zadržati, tako je u cijeloj istočnoj Europi. Stalno je tako, oni koji imaju novac mogu zadržati igrače i proizvode i dovode strane mogu odrađvati kvaitetu, Aki nije pao puno kvaliteta... Liga je izjednačeniija, osijek se digao, uloio, Rijeka se digla dovode igrače koji vrijede 800-900 tisuća eura poput Gorgona, Černica kojeg smo i mi željeli dovesti. Nadam se da ćemo i mi to biti u mogućnosti u naredna dva prijelazna roka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao