Obavijesti

Sport

Komentari 221

Raketa asistirao, Barcelona uz sudački poguranac do pobjede!

Raketa asistirao, Barcelona uz sudački poguranac do pobjede!
7

Barcelona je povela iz zaleđa, Mallenco je propustio svirati penal za Valenciju te isključiti Busquetsa. Barcelona je slavila na Mestalli 3-2 golom Messija iz penala u sudačkoj nadoknadi

VIDEO

Kakva luda utakmica na Mestalli u 9. kolu Primere! Barcelona je pobijedila Valenciju 3-2 golom u 94. minuti iz penala! Zabio je Messi i prvi gol i to na asistenciju Ivana Rakitića u utakmici u kojoj je Valencija teško oštećena.

Barcelona je stigla na vruću Mestallu gdje nije dobila dvije godine. Iako je u donjem dijelu ljestvice, Valencia je uvijek težak zalogaj za Barcelonu koja nije zaboravila onaj bolni poraz na Nou Campu u njihovoj zadnjoj utakmici (1-2).

Iniesti otišli ligamenti koljena

Luis Enrique ostavio je Rakitića na klupi, ali morao ga je uvesti već nakon 10 minuta. Andres Iniesta ozlijedio je koljeno i u suzama je iznešen s travnjaka.

Barcelona je objavila da su mu otišli ligamenti desnog koljena. Enzo Perez startao je nad veznjakom Barcelone i nezgodno mu zahvatio nogu. Barcin kapetan obavit će dodatne pretrage, ali zasad stvari ne izgledaju dobro.

Gol iz zaleđa

Sudac Undiano Mallenco bio je glavna figura u prvom dijelu.

Samo je nedostajalo da navuče Barcelonin dres. Raketa je asistirao za Messija i vodstvo Barcelone, ali Mallenco i njegovi pomoćnici nisu vidjeli da je ispred golmana Valencije dobra dva metra u zaleđu stajao Luis Suarez.

Mallencu za to nisu trebali ni pomoćnici. Urugvajac je ometao pogled golmanu u trenutku Messijevog udarca i to nije trebao biti gol. 

Oprostio Busquetsu drugi žuti

Nije samo to bilo sporno.

Umtiti je srušio Rodriga u šesnaestercu, Mallenco je samo odmahnuo rukom. Isto je napravio i pred kraj prvog dijela kad je Sergio Busquets povlačio Pareja s leđa, a imao je već žuti karton. Za Mallenca je to bio običan prekršaj.

U nastavku - vatromet.

Valencia u nepunih deset minuta preokreće utakmicu.

Prvo Raketa pogađa stativu, a potom Munir zabija svojima. Sjajna akcija Valencije i povratna za Munira koji je poderao mrežu Ter Stegena. Nije slavio Munir gol svojoj bivšoj momčadi, ali slavila je krcata Mestalla koja je proključala nakon što je Rodrigo Moreno zabio za 2-1 nakon majstorske asistencije Nanija u 55. minuti.

Lopta u golu, boca na Neymarovoj glavi

No Barcelona se vraća, a dio zasluga opet ide našem Ivanu Rakitiću. Neymar je izveo korner, Raketa je pucao glavom, Alves odbija do Suareza koji zabija za 2-2.

Nakon što je Valencia propustila kazniti otvorenu igru Barcelone u kontri tri na dva, Suarez u sudačkoj nadoknadi pada u šesnaestercu. Ovaj put sudac Mallenco nije pogriješio i to je bio čisti penal za Barcelonu.

Leo Messi stavio je loptu na bijelu točku i u 94. minuti zabio za 3-2. U tom slavlju igrača Barcelone netko je s tribine pogodio Neymara plastičnom bocom. Žestoko je na to reagirao Messi koji je svašta izgovorio domaćim navijačima.

Ono što se na videu iznad ne vidi je prvotna reakcija Neymara nakon čega su poletjele boce. Za bacanje predmeta u teren nema opravdanja, ali ni Neymarovo ponašanje nije na zavidnoj razini. Brazilac je provocirao navijače i nakon toga je pao uz još nekoliko igrača Barce koji su se primili za glavu. 

Barcelona na vrhu

Katalonci su nakon vrućeg gostovanja na Mestalli zasjeli na vrh Primere s bodom više od Atletico Madrida i Reala, te dva boda više od Seville. U nedjelju Sevilla dočekuje Atletico, Real igra kod kuće protiv Bilbaa.

No u Barceloni strahuju što će biti s kapetanom. 

- Pobijedili smo, ali loša vijest je ozljeda Inieste. Obje momčadi pokazale su nevjerojatnu želju za pobjedom - rekao je trener Luis Enrique.

- Ova pobjeda je za Iniestu - dodao je Suarez.

Primera, 9. kolo:

Valencia - Barcelona 2-3 (Munir 52, Rodrigo 55 / Messi 22, Suarez 62, Messi 94)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka