Obavijesti

Sport

Komentari 49

Rakitić: Ova momčad je velika, no još nas uvijek čeka uzvrat

Rakitić: Ova momčad je velika, no još nas uvijek čeka uzvrat
1

Svidjelo mi se sve oko Barcelone od samog početka utakmice. Sviđa mi se način na koji smo zabili, imali smo ogroman posjed lopte. Arsenal se branio sa svim igračima iza lopte, rekao je Luis Enrique

VIDEO

Barcelona je pobijedila Arsenal na Emiratesu 2-0 i praktički osigurala plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Lionel Messi je konačno uspio zabiti Petru Čechu, a kad je zabio prvi odmah je zabio i drugi. Deset sati i 11 minuta trebalo je čarobnom Argentincu da otključa Čechov gol. 

No jedan čovjek zaslužan je za brojne "prljave poslove", startove, iznesene lopte i proigravanja, a to je naš Ivan Rakitić. Istina je da Raketa nije isti igrač kao onaj iz Seville. Tamo je imao veću slobodu i ovlasti, više se kretao prema naprijed, a zabio je i neke spektakularne golove.

No Barcelona je ipak viša razina, a zadatke koje mu Luis Enrique zada, Rakitić ispunjava 100 posto. I zato mu Enrique vjeruje iz utakmice u utakmicu. Malo je danas igrača koji su konstantni kao Ivan Rakitić. Pogotovo kad se radi o veznjaku.

Smiješno bi bilo usporediti Ivana Rakitića s Javierom Mascheranom, ali recimo da je, otprilike, njihova uloga u Barceloni slična. Ne vidiš ih na terenu jer nemaju spektakularne poteze kao Neymar, Messi ili Iniesta, ali rade fantastičan posao i drže kostur momčadi.

Tako je Raketa protiv Arsenala imao 67 dodira s loptom, a imao je i tri uspješna starta na loptu. Ostvario je 58 dodavanja uz postotak točnosti od čak 91 %. Stvorio je jednu priliku, pretrpio jedan faul, a napravio tri. Bez žutog kartona.

I kako onda Luis Enrique ne bi bio zadovoljan?

- Svidjelo mi se sve oko Barcelone od samog početka utakmice. Sviđa mi se način na koji smo zabili, imali smo ogroman posjed lopte. Arsenal se branio sa svim igračima iza lopte, a opet smo im uspjeli napraviti puno problema - rekao je nakon utakmice Luis Enrique.

Proslaviti veliku pobjedu nije zaboravio ni Ivan Rakitić. Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s Messijem i Neymarom.

- Ova momčad je velika! Sjajna utakmica i odličan rezultat, ali još uvijek nam preostaje uzvratna utakmica - napisao je veznjak Barcelone.

 

¡Enorme equipo! Gran partido y buen resultado, pero aún queda la vuelta #ForçaBarça Leo Messi! Neymar Jr. #cracks 󾰵󾭣...

Posted by Ivan Rakitić on Tuesday, 23 February 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka