Obavijesti

Sport

Komentari 136

Raonić izbacio Federera: Nitko nikad nije ovo napravio Rogeru!

Raonić izbacio Federera: Nitko nikad nije ovo napravio Rogeru!
11

Raonić je izbacio Federera u polufinalu Wimbledona 6-3, 6-7, 4-6, 7-5, 6-3, izborio je svoj prvi Grand Slam finale i postao prvi koji je dobio Rogera u polufinalu ovog turnira

VIDEO

Miloš Raonić prvi je tenisač koji je u polufinalu Wimbledona uspio pobijediti Švicarca Rogera Federera! Kanađanin crnogorskih korijena slavio je 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3 nakon tri sata i 24 minute te je izborio svoj prvi Grand Slam finale.

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj u kojem je Raonić stigao do treće pobjede, ali prve na Grand Slam turnirima. Raonić je uzvratio Federeru za polufinalni poraz u Wimbledonu 2014., kad je Kanađanin debitirao u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Roger je imao 10 od 10

Federeru je ovo bilo 11. polufinale u All England Clubu, a u dosadašnjih 10 je imao savršen učinak, svih 10 pobjeda. Kad je poveo 2-1 u setovima, činilo se da će i 11. put otići do finala, ali je izgubio servis u 12. gemu četvrtog seta nakon što je propustio 40-0 i još jednu prednost. 

Švicarac je do kraja meča ostao bez prilike za 'break', a izgubljeni servis za 1-3 u petom setu odveo je Federera u poraz.

"Nisam još gotov"

Raonić će u nedjelju, u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima, igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Britanac Andy Murray i Čeh Tomaš Berdych.

- Nisam još završio, nisam još rekao sve što imam. Bit će ludnica kod kuće ako uspijem osvojiti Wimbledon - rekao je Raonić nakon najveće pobjede u karijeri.

- Mentalno, ovo je bio najbolji meč u mojoj karijeri - dodao je Miloš.

Gospodin Roger

Roger je još jedanput pokazao kakav je gospodin.

Nije otišao s terena prije Raonića, pričekao ga je i zajedno s njim napustio je teren.

Murray protiv Raonića za naslov

Britanski tenisač Andy Murray u petak je svladao Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-3, 6-3 i pridružio se Kanađaninu Milošu Raoniću u nedjeljnom finalu Wimbledona.  

Murray je do devete pobjede protiv Čeha (9-6) stigao za jedan sat i 57 minuta borbe na središnjem terenu, a dvoboj je prelomio sredinom drugog seta, kad je prvo spriječio Berdycha da 'breakom' dođe do vodstva 4-2, a potom mu u sljedećem gemu oduzeo servis. Čeh je u trećem setu ostao bez prilike za povratak.

Murray će u nedjelju (15 sati) igrati svoje treće wimbledonsko finale i boriti se za drugi trofej, nakon što je slavio u finalu 2013. u kojem je svladao Novaka Đokovića. Škotu će to biti 11. finale na Grand Slam turnirima te treće u ovoj sezoni u kojoj je i na Australian Openu i u Roland Garrosu gubio mečeve za naslov od Đokovića.

U dosadašnjih deset finala Murray je slavio samo dvaput (2-8): na US Openu 2008. i u Wimbledonu 2013. U međusobnim mečevima s Raonićem Murray vodi 6-3.

Tenisači - polufinale

Miloš Raonić (Kan/6) - Roger Federer (Švi/3) 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5, 6-3

Andy Murray (VB/2) - Tomaš Berdych (Češ/10) 6-3, 6-3, 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve