Obavijesti

Sport

Komentari 168

Razočarani šampion čeka na posao: Još moram konobariti

Razočarani šampion čeka na posao: Još moram konobariti
3

Od vojske neće biti ništa, jedno možda bude nešto s policijom. Rekli su mi najprije da počinjem raditi 1. srpnja, po novom, pak od 1. listopada, rekao je Cernogoraz

VIDEO

Nakon osvajanja zlata na OI-ju očekivao sam više. Znam da streljaštvo nije nogomet, ali vjerovao sam u bolje dane. No evo - i sad kad sam olimpijski pobjednik moram raditi kao konobar da bih preživio, rekao je Giovanni Cernogoraz.

Prije godinu dana, 6. kolovoza 2012., u trapu je postao zlatni olimpijac. Ali i ono što se u nas događa svakom tko napravi uspjeh u ‘malom’ sportu - priča za jedan dan.

Isplatili su mu jednokratne novčane nagrade, 104.000 kuna od Vlade i 20.000 kuna od Istarske županije, no Giovannija nećete vidjeti u novom automobilu. Novac nije potrošio za svoj gušt.

- Uglavnom sam uložio u kuću. Ostalo mi je još nešto sa strane, ali ne baš previše - kaže Cernogoraz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obećanje koje nije ispunjeno je zaposlenje. Trebao je već raditi ili u vojsci ili policiji.

- Od vojske neće biti ništa, jedino možda bude nešto s policijom. Rekli su mi najprije da počinjem raditi 1. srpnja, po novom, pak od 1. listopada. Zbunjen sam... Sve se odužilo i više bih volio da mi kažu da ću dobiti posao za dvije ili tri godine ili nikad nego ovako. Sad već polako gubim nadu da će se nešto dogoditi - istaknuo je 30-godišnjak iz Novigrada Istarskog.

Sa zlatom su ipak došli neki sponzori. Potpisao je četverogodišnji ugovor s tvornicom pušaka Beretta. Što nije mala stvar, jer vrhunska puška košta 9000 eura. Ima ugovor i s tvrtkom koja proizvodi metke. Budući da godišnje ispuca 20.000 komada, a jedan košta dvije i pol kune, svaka pomoć je dobrodošla.

- Nije mi ipak sve pokriveno, 30 posto metaka sam plaćam - rekao je Cernogoraz.

Od domaćih tvrtki, pak, nema ni traga ni glasa.

- Jedino mi je autokuća AutoWill dala automobil na korištenje godinu dana. I imam neku stipendijicu HOO-a - kaže Giovanni, koji tako i dandanas konobari u očevu restoranu:

- Moram, tako zarađujem za život. Bez rada u restoranu ne bih mogao preživjeti. Kad god nisam na natjecanjima ili treninzima, naći ćete me na poslu. Tamo sam od osam ujutro, pa cijeli dan. 

Ponekad ljudi pokucaju na vrata restorana samo da bi upoznali olimpijskog pobjednika. Jednog od najskromnijih šampiona koje smo ikad imali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)