Obavijesti

Sport

Komentari 41

Regionalna nogometna liga još na čekanju: Nije vrijeme za to

Regionalna nogometna liga još na čekanju: Nije vrijeme za to
1

Novi predsjednik Uefe Aleksander Čeferin želi promjene, jedna od njih je i ideja o nizu regionalnih liga u Europi. 'To je zasad samo ideja', rekao je Čeferin za Nogometplus

VIDEO

Nakon što je izabran za predsjednika Uefe, Aleksander Čeferin vratio se u Sloveniju i najavio niz promjena koja planira provesti u europskom nogometu.

Slovenac Čeferin osvojio je mandat predsjednika Uefe uglavnom zbog podrške manjih europskih saveza. Prvi cilj pred njim je uzvratiti to povjerenje te smanjiti jaz između bogatih i siromašnih. Jedna od opcija je i regionalna liga.

- To je zasad samo ideja. Sigurno je da ta liga ne bi nadomjestila nacionalna prvenstva jer bi to značilo smrt za hrvatski, srpski ili slovenski nogomet - rekao je Čeferin za Nogometplus.

Osim na Balkanu, o sličnom natjecanju razmišlja se i u drugim dijelovima Europe.

- Rodila se ideja i u Škotskoj i Irskoj. Klubovi koji ispadnu ranije u Europi igrali bi taj turnir i onda preko njega pokušali izboriti Europu - najavio je moguće promjene Čeferin.

Osim ideje o više regionalnih liga, Slovenac je najavio i strožije provođenje financijskog fair playa, kao i moguće promjene u Ligi prvaka, gdje bi najveći savezi izgubili četvrtog predstavnika u natjecanju.

Za kraj, osvrnuo se Čeferin i na stanje u hrvatskom sportu, kao i na situaciju gdje se postojeći zakon ne provodi.

- Nešto sam čitao o problemima sa Zakonom o sportu, ali stvarno premalo poznajem problematiku. Svima je poznato kakav je stav Uefe o uplitanju politike u nogomet i toga se treba pridržavati - dodao je za kraj Slovenac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana