Obavijesti

Sport

Komentari 1

Reprezentativke u hokeju na ledu do prve pobjede na SP-u

Reprezentativke u hokeju na ledu do prve pobjede na SP-u
1

Ova pobjeda nam ne osigurava ostanak jer sve ovisi o tome kako će Novi Zeland odigrati preostale tri utakmice, no zasad smo u blagoj prednosti, rekao je izbornik

VIDEO

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija u hokeju na ledu ostvarila je prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu Divizije II Grupe A. Drugog dana SP-a u Dumfriesu je pobijedila Novi Zeland 4-2 (1-1, 1-1, 0-2), a igračicom utakmice u reprezentaciji Hrvatske izabrana ja Anja Kadijević. Ovom pobjedom su si hrvatske reprezentativke osigurale veće šanse za ostanak u Grupi A.

- Priželjkivali smo ovu pobjedu jer smo znali koliko će nam ona olakšati borbu za ostanak u Grupi A. Naravno, ništa još nije konačno. Ova pobjeda nam ne osigurava ostanak jer sve ovisi o tome kako će Novi Zeland odigrati preostale tri utakmice, no zasad smo u blagoj prednosti. Cure su odradile vrhunski posao. Nisu kondicijski pale u niti jednom trenutku susreta kao što je to recimo bilo protiv Poljske, i rekao bih da im je ovo jedna od najvažnijih pobjeda u karijeri - rekao je izbornik Marijo Budja.

Susret se tijekom prve i druge trećine igrao u egalu. Hrvatske su reprezentativke, koje su imale daleko  bolji broj udaraca na gol 48-27, do 27. minute dva puta morale loviti izjednačenje, a zadatak su odradile uspješno za što se pobrinula Ana Kadijević. Dvadesetogodišnjakinja je prvo u 12. minuti iskoristila asistenciju Tijane Delić za 1-1, da bi u 27. još jednom bila točna.

U posljednjoj trećini Hrvatice su nastavile s pritiskom ispred suparničke mreže, a nakon što u 52. minuti Novozelanđanka Anjali Thakker nije uspjela realizirati kazneni udarac, uslijedio je preokret. Hrvatske su reprezentativke iskoristile poljuljano samopouzdanje suparnica i u posljednjih pet minuta igre zabile im dva gola, Diana Krušelj Posavec u 56. minuti iz powerplaya za 3-2 te Ela Filipec u 60. za konačnih 4-2.

- Sada nas čekaju dvije najteže utakmice na SP-u, Velika Britanija i Kazahstan koje se bore za zlatnu medalju. Neće biti lako, ali trudit ćemo se do kraja, to je sigurno - zaključio je Budja.

U srijedu je na SP-u dan odmora, a u četvrtak Hrvatsku u 21:00 sat očekuje susret s domaćinom Velikom Britanijom.

Golovi: 1-0 NZL Horner-Pascoe (7'), 1-1 HRV Kadijević (12'), 2-1 NZL Horner-Pascoe (24'), 2-2 HRV Kadijević (27'), 2-3 HRV Krušelj Posavec (54') PP1, 2-4 HRV Filipec (60').

Poredak:

  1. Kazahstan 6 bodova
  2. Velika Britanija 6
  3. Poljska 3
  4. Hrvatska 3
  5. Južna Koreja 0
  6. Novi Zeland 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom