Obavijesti

Sport

Komentari 82

Cholov stroj ponovo zaustavio Bayern: Carrasco donio bodove

Cholov stroj ponovo zaustavio Bayern: Carrasco donio bodove
6

CHOLOVA MAŠINERIJA Atletico je primio tek dva gola ove sezone. Čak niti snažni Bayern nije uspio probiti moćnu defenzivu Cholovog stroja. Još jednom je Atletico srušio Nijemce na Calderonu...

VIDEO

U derbiju drugog kola Lige prvaka ždrijeb je spojio prošlosezonske polufinaliste, španjolski Atletico te njemački Bayern. Na Vicente Calderonu u Madridu bodovi su i ostali poslije 90 minuta velike borbe zahvaljujući lijepom golu belgijskog ofenzivca Yannicka Carrasca iz 35. minute.

Nije bilo nikakvih iznenađenja u prvim postavama, Diego 'Cholo' Simeone te Carlo Ancelotti na teren su poslali najboljih 11 koje su imali raspolaganju. Hrvatski reprezentativni bek Šime Vrsaljko utakmicu je odgledao s klupe.

Bio je ovo ujedno i sudar dvije neporažene momčadi u svim natjecanjima ove sezone te dva giganta koja su kombinirano primili samo tri gola u cijeloj sezoni. Dva je primio Atletico, a jedan Bayern. Uz to, Atletico u posljednjih 30 europskih utakmica na domaćem terenu ima fantastičnih 25 pobjeda!

Španjolska - Njemačka 2-0

U utorak su u Dortmundu Borussija i Real odigrali 2-2 u sadržajnoj utakmici visokog tempa, a španjolsko-njemački okršaji održali su se i u srijedu. Gladbach je imao vodstvo protiv velike Barcelone, no onda je uslijedio preokret preko Arde i Piquea za konačnih 1-2, dok su Atletico i Bayern zaokružili ovaj trostruki sudar. Španjolci su se pokazali uspješnijima.

Očekivano tvrda utakmica na Calderonu nije ponudila spektakularan nogomet što se nije ni očekivalo uoči utakmice - dojam je kao da je bod odgovarao i jednima i drugima kako ne bi došlo do odvajanja na ljestvici. 

Torres promašio zicerčinu, Carrasco popravio stvari

U 22. minuti Fernando Torres imao je lijepu šansu za vodstvo. Poslije kornera lopta je došla do Saula, on je prebacio glavom loptu do Torresa na drugu stranu gdje je 'el Nino' pogodio iz neposredne blizine stativu. Bila je to najbolja šansa na utakmici.

Ipak, u 35. minuti domaći dolaze u vodstvo. Antoine Griezmann je sjajno otvorio šansu Yannicku Carrascu, a belgijski ofenzivac lijepim je udarcem s vrha šesnaesterca neobranjivo opalio po golu i zabio. Manuel Neuer je ostao nemoćan, lopta je uz pomoć stative završila u mreži.

Do kraja poluvremena zaprijetio je Franck Ribery, ali to je otišlo pored gola Jana Oblaka.

U 67. minuti Carrasco je ponovo kvalitetno opalio iz daljine, ali Neuer je bio spreman. U 77. minuti vidjeli smo konačno i Roberta Lewandowskog. Ostao je sam poljski kapetan, Alonso ga je lijepo pronašao, ali taj je udarac glavom napadača završio pored gola Slovenca.

Griezmannu se ponovio San Siro

Atletico je mogao u 83. minuti potvrditi tri boda. Poslije faula Artura Vidala nad Filipeom Luisom sudac Marciniak pokazao je na bijelu točku, a loptu je uzeo Antoine Griezmann, baš kao u finalu Lige prvaka između Reala i Atletica na San Siru. I ponovo, začarana prečka za Francuza. Nije pogodio, tako da je ostalo ponešto nade za Bavarce do kraja.

Atletico Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League Group Stage - Group D

I onda kad su pokušali napasti svim silama, Atleticov bedem ispred Oblaka sve je te napade rutinski odbijao. Doista, zapanjujuća je ta kompaktnost i neprobojnost Cholovog stroja. Večeras su posve neutralizirali moćni njemački stroj na svoj klasičan način te tako istakli ponovo ranu kandidaturu za najviše domete.

Za Bayern Calderon ostaje opet u ružnom sjećanju. Nakon što su početkom svibnja izgubili golom Saula Nigueza u polufinalu Lige prvaka, večeras im se opet dogodio poraz koji ih stavlja u tešku poziciju oko osvajanja prve pozicije u skupini.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'