Obavijesti

Sport

Komentari 106

Reus spasitelj Dortmunda! Pet golova primio je engleski prvak

Reus spasitelj Dortmunda! Pet golova primio je engleski prvak
1

Real je vodio 2-0 i imao kontrolu. Ali Pierre-Emerick Aubameyang zapaprio je svojem možda budućem klubu. Real će ga nakon ovoga htjeti još više. Zabio je, a zatim i asistirao za konačnih 2-2

VIDEO

Veliki derbi Real Madrida i Borussije Dortmund odlučio je finalista u sezoni 2012/13 kada je Borussia nakon sjajne pobjede 4-1 u prvom susretu sačuvala prednost i prošla u finale premda je izgubila u uzvratu 2-0. I danas je gubila 2-0, ali se čudesno vratila i utakmica je završila 2-2 čime su 'crno-žuti' osigurali prvo mjesto u skipini F.

Real je na teren istrčao u sastavu: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Rodriguez - Lucas, Benzema, Ronaldo dok je Thomas Tüchel na teren poslao sljedeću jedanaestoricu: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer - Castro, Weigl, Pulišić - Dembele, Aubameyang, Schurrle. Mateo Kovačić večeras nije bio ni u kadru.

Real je bio bolji u prvom poluvremenu i iskoristio je svoje prilike. Prvo je Karim Benzema zabio na asistenciju Carvajala u 28. minuti, a zatim je zabio i na asistenciju Jamesa Rodrigueza. Bio je to Benzemin 50. gol u Ligi prvaka, čime je postao tek šesti igrač kojem je to pošlo za nogom. Također, James je upisao sedmu asistenciju u sezoni - više od ijednog igrača Reala ove sezone.

No Borussia se probudila u nastavku i u 61. smanjila na 2-1 preko Pierre-Emericka Aubameyanga. Ključnim se pokazao ulazak Marca Reusa u 61. minuti jer je sjajni Nijemac pola sata nakon izjednačio na 2-2. Aubameyang je u 88. minuti istrčao kontru i poslužio Reusa, koji nije imao pretežak zadatak zabiti. Santiago Bernabeu je utihnuo, a Dortmund slavi osvajanje prvog mjesta u skupini i uvjetno lakšeg protivnika u nokaut fazi.

Monaco opušteno, Porto razbio Leicester

U drugoj utakmici skupine F Legia je na domaćem terenu svladala Sporting 1:0 te se tako plasirala u Europsku ligu kao trećeplasirana momčad skupine. Aleksandar Prijović je u sedmoj minuti zabio, ali je gol poništen zbog zaleđa. Isti igrač je u 30. minuti lijepo dao za Brazilca Guilhermea koji je u zabio u donji desni kut za 1:0. Bio je to jubilarni 800. gol Brazilaca u Ligi prvaka. Niti jedna druga država nema toliko. Gosti su od 85. minute igrali s igračem manje jer je Carvalho u razmaku od samo četiri minute napravio dva žuta kartona.

Porto je na Dragau u skupini G 'razbio' Leicester 5:0 i tako sa stilom potvrdio prolazak kao drugoplasirana momčad, iza 'lisica' koje su još u prošlom kolu osigurale prvo mjesto. Jesus Manuel Corona je u 6. minuti poslao ubacio iz kornera, a tamo se odlično snašao Andre Silva i glavom pogodio za 1:0. Alex Nicolao Telles je u 26. odigrao precizno za Jesusa Manuela Coronu i sjajno iz prve zabio u desne rašlje. Yacine Brahimi je u 44. minuti prekrasno zabio zabio petom na asistenciju Maximiliana Pereire, a Andre Silva je u 64. minuti zabio i četvrti iz penala nakon što je Daniel Drinkwater napravio prekršaj u svom šesnaestercu. 'Petardu' je zapalio Diogo Jota u 77. minuti utakmice. Leonardo Ulloa je u 88. minuti pogodio prečku pa tako Leicester nije uspio zabiti niti počasni gol.

Kopenhagen je u drugoj utakmici skupine G kod Club Bruggea slavio 2:0 s nadom u eventualni kiks Porta, no on nije dočekan pa će danska momčad nastaviti europsko natjecanje u Europskoj ligi. Brandon Mechele je u osmoj minuti nesretno zabio autogol za vostvo gostiju, a prednost je povisio Mathias Jorgensen koji je nakon ubačaja iz kuta lijepo pogodio glavom. 

U rezultatski nevažnoj utakmici, jer je Monaco osigurao prvo a Bayer drugo mjesto, skupine E Bayer je kod kuće svladao Monaco 3:0. Vladlen Jurčenko je odlično opalio s ruba šestnaesterca i pogodio u desne rašlje za 1:0 domaćina. Hakan Calhanoglu je u 48. minuti poslao loptu koju je primio Julian Brandt i pucao po golu, lopta je na putu promijenila smjer, a Morgan De Sanctis ostao nemoćan za 2:0 domaćina. U 57. minuti Corentin Jean je uzdrmao stativu za goste. Wendell u 82. pogodio prečku iz penala nakon što je Abdou Diallo napravio prekršaj u svom šesnaestercu, No, samo minuti kasnije Morgan De Sanctis je zabio autogol za 3:0 Bayera. Tin Jedvaj igrao je cijelu utakmicu za Bayer na poziciji desnog stopera s četvoricom u zadnjoj liniji.

Tottenham je u drugoj utakmici skupine kod kuće svladao CSKA 3:1 i tako potvrdio treće mjesto i Europsku ligu. Zoran Tošić je dao za Alana Džagojeva koji je zabio iz blizine za šok na Wembleyju, ali vratili su se domaćini do kraja prvog poluvremena. Prvo je Christian Eriksen u 38. nabacio u šesnaesterac, a loptu dočekao Dele Alli i zabio uz desnu stativu, da bi zatim u sudačkoj nadoknadi Danny Rose dao za Harryja Kanea koji je lako skrenuo loptu u praznu mrežu. Igor Akinfeev je u 77. minuti zabio autogol za 3:1 Tottenhama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling