Obavijesti

Sport

Komentari 103

Rijeka kao sudbina tate i sina Kranjčar: Poraz mu nije opcija

Rijeka kao sudbina tate i sina Kranjčar: Poraz mu nije opcija
1

SUDBINA Rijeka je 2004. obilježila karijeru sina Nike Kranjčara, danas će i oca Zlatka. Prvi put od 1999. godine Rijeka dočekuje Dinamo kao prva na tablici

VIDEO

Ako je suditi po Cicinim igračkim uspjesima u Rijeci, onda bi mu, gotovo sigurno, utakmica na Rujevici mogla biti posljednja na klupi Dinama. Naime, Kranjčar u dresu Dinama nikad u prvenstvu nije pobijedio u Rijeci. Štoviše, igrao je u najtežem porazu “modrih” od Rijeke. Tog proljeća 1978. Rijeka je pobijedila Dinamo 4-0.

Na put u Rijeku Cico Kranjčar ispraćen je uz poruku Mirka Barišića: “Izgubiš li derbi, izgubit ćeš posao”.

Cico protiv komisije NSJ

- Nije lako kad ovaj težak ciklus utakmica otvoriš uz dva poraza, ali vjerujem da se možemo vratiti na naš put i pokazati igru koju smo imali kroz kvalifikacije za Ligu prvaka - rekao je Zlatko Kranjčar.

Ako postoji klub s kojim Cico nema sreće, onda je to Rijeka. U tom gradu Cici je oduzeto prvenstvo Jugoslavije, koje nije zaboravio cijelu karijeru.

- Za mene je te 1979. prvak bio Dinamo - smatra Cico.

Za one koji ne znaju, radilo se o “slučaju Tomić”. U 1. kolu Rijeka je na Kantridi pobijedila Dinamo 2-1,  ali uz nepropisan nastup Edmonda Tomića, prinove iz Prizrena. Kosovski je Hrvat vukao dva žuta kartona iz prethodne sezone te je morao preskočiti utakmcu s Dinamom. Zagrepčani su prije utakmice upozorili domaće da će se žaliti ako Tomić bude u sastavu, što su i učinili.

Kek uvjeren u pobjedu

NSJ je registrirao utakmicu 3-0 za Dinamo. Tad se žalila Rijeka, ali je ta žalba odbijena. Naknadno je NSJ promijenio odluku i uzeo Dinamu bodove.

Devet je puta u prvenstvu Jugoslavije Cico dolazio na Kantridu, čak je i zabijao golove, no nikad nije pobijedio. Izvukao je tri remija i šest puta izgubio.

Izgubi li Cico u Rijeci, to će mu biti treći uzastopni poraz, a tijekom vladavine Zdravka Mamića samo je jedan trener preživio takav scenarij - Zoran Mamić.

Riječani su u euforiji, prvi put od 1999. dočekuju Dinamo kao vodeći na tablici. Matjaž Kek te je godine završio igračku karijeru i krenuo u trenerske vode. A danas je trener sa 17-godišnjim iskustvom.

Navijači zamjerili Niki

- Na nama je da se Dinamova crna serija prolongira. Rana je faza prvenstva, ali s psihološkog stajališta rezultat utakmice može utjecati u borbi za naslov prvaka - rekao je Kek.

Kantrida je 2004. bila kobna za Niku Kranjčara. Dinamo je izgubio 4-2, navijači su ga nakon te utakmice uzeli na zub i Niko je prvo prebačen na klupu, a kasnije otjeran iz kluba. Rijeka je obilježila karijeru Kranjčara juniora, a gotovo sigurno će i seniora...

Glupost Taravela i pobjeda Rijeke

  • DERBI Prošle sezone Rijeka je kući pobijedila Dinamo 2-1, a susret je obilježio Jeremy Taravel, koji je udario Vešovića i dobio crveni karton.
  • TEŽAK POSAO Neće nam biti lako, gotovanja u Rijeci su teška, svjestan je Cico.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 103

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze