Obavijesti

Sport

Komentari 93

Rijeka ne posustaje: Golčina Tomasova za tri boda u Puli

Rijeka ne posustaje: Golčina Tomasova za tri boda u Puli
1

Nogometaši Rijeke zadržali su bodovni priključak za vodećim Dinamom teško izborenom pobjedom na gostovanju kod Istre 1961 (1-0). Gol vrijedan tri boda zabio je Marin Tomasov

VIDEO

Rijeka je preživjela i Aldo Drosinu. Izabranici Matjaža Keka treći put ove sezone svladali su Istru 1961 u Puli 1-0 u vrlo zahtjevnom regionalnom derbiju 27. kola MAXtv Prve lige. Razlika u odnosu na vodeći Dinamo, barem do nedjelje nešto prije 17 sati, kada će završiti ogled "modrih" i Lokomotive na Maksimiru, ponovno je samo dva boda.

- Tipičan derbi, hvala Bogu za nas i tipičan rezultat u posljednje vrijeme. Teška utakmica, kako ti teren omogući da se igra po podu onda to odmah izgleda bolje - rekao je Matjaž Kek i dodao:

- Mogli smo prije riješiti utakmicu, ali mogli smo dobiti gol. Čestitke igračima, veliko hvala našim navijačima. Lijepo je igrati kada te navijači bodre na gostovanju.

Utakmicu je presudio trenutak inspiracije Marina Tomasova. Veznjak koji kuca na vrata reprezentacije ponovno je oduševio sjajnim golom u 52. minuti utakmice, kad je briljantno s 15-ak metara iskosa pogodio suprotni kut. To mu je sedmi gol sezone.

Teško zarađenu prednost Riječani su umalo prosuli u završnici jer je Miral Samardžić u pokušaju izbijanja lopte u 82. minuti pogodio Marcela Heistera. Od napadača žuto-zelenih lopta je umalo završila u mreži, Slovenac ju je izbio u korner. U nastavku akcije dvaput je opasno zapucao Antonio Repić, ali obrana gostiju uspjela se obraniti.

Četvrtom pobjedom u nizu, svaki put jednim golom razlike, Kekovi su kupili mir uoči prve polufinalne utakmice Kupa protiv Slaven Belupa na Rujevici (utorak, 18 sati). U sljedećem kolu prvenstva također su domaćini, dolazi im zaprešićki Inter. Panadićevi izabranici ostali su na devetom mjestu na koje ih je gurnuo Osijek pobjedom nad Interom. Slavonci im bježe dva boda.

MAXtv Prva liga, 27. kolo:

  • Istra 1961 - Rijeka 0-1 (Tomasov 52')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 93

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana