Obavijesti

Sport

Komentari 63

Sarač: Komentirati mi je lijepo, ali ja želim biti "pravi" trener

Sarač: Komentirati mi je lijepo, ali ja želim biti "pravi" trener
1

SARAČ, GLAS IZ EKRANA Izbornik ima neke ideje, ima hrabrost, ali morat će ipak popraviti malo ovaj dio oko medija i javnih nastupa, rekao nam je Zlatko Saračević

VIDEO

Zlatna ljevica iz Atlante, nekad veliki rukometaš, a danas glas iz TV prijemnika. 

Zlatko Saračević prometnuo se u jednog od vodećih rukometnih komentatora, zabavljao je naciju svojim stručnim objašnjenima, duhovitim opaskama i pritom - uživao.

- Baš jesam, veliko je zadovoljstvo raditi ovaj posao. Treba ti u početku par dana da stekneš rutinu, sigurnost, ali Filip Brkić i ja poznajemo se već jako dugo, postali smo i prijatelji, družimo se  i privatno, a nadam se da se to i vidi na ovome što radimo. Dobar smo tim, imamo slobodu reći što mislimo i ja sam na kraju jako zadovoljan. A sad, kako je to izgledalo s druge strane, nemam pojma - kazao je Sarač.

Mnogi kažu da je izgledalo, odnosno zvučalo, jako dobro.

- E, to mogu reći samo oni koji su bili ispred televizije. Ja sam gurao neki svoj stil, onako kako već dugo radim. Nije mi cilj uvaljivati se velikim trenerima, pokazivati njima da nešto znam, nego pokušavam ljudima prenijeti ono što vidim na terenu, da malo bolje to razumiju. Tome moraš dodati i emocija, a zato mi je i drago što radim na RTL-u, na kojem od prvog dana upravo to i traže, da prenesemo emociju. Nadam se da smo uspjeli u tome, ali 'vox populi' će reći jesi li dobar ili nisi - svjestan je Saračević.

Znali su se, kaže, igrači i naljutiti na neke njegove komentare, ne bi im najbolje sjela poneka kritika, ali lako je Sarač to rješavao. I logično da je, nije baš da njihove igre komentira bilo tko, ovaj tip ima, ako ništa drugo, olimpijsko zlato. A ova generacija ima broncu.

- Ovo je fenomenalan uspjeh! Igrali smo sistemom toplo-hladno tijekom cijelog turnira, ali bitno je da je na kraju dobro završilo. Prekretnica je bila ona utakmica protiv Poljske, tu smo napravili nemoguće u rezultatskom smislu, ali i vratili samopouzdanje. Poslije toga opet smo malo pali u depresiju porazom od Španjolske, ali sve u svemu - to smo mi. Mi se ne mijenjamo. Kažu mi i Francuzi: 'To samo vi možete izvesti'.

Da, posebni smo, a poseban nam je i izbornik. Željko Babić je čak i više nego broncom pažnju privukao neobičnim medijskim istupima.

- Ima čovjek neke ideje, ima i hrabrost, pokazao je to sve na ovom prvenstvu, još malo da popravi ovaj dio vezan uz javne nastupe i medije... Tu još treba napredovati, ovo ostalo je OK - misli Saračević.

Više nego OK bio je Manuel Štrlek, naš najbolji igrač u Poljskoj.

- Je, apsolutno najbolji. Odigrao je strašan turnir, na najvišem nivou, s fenomenalnim postotkom šuta, s bitnim golovima i on je jedini koji nije zakazao ni u jednoj utakmici. Imao je konstantu i zasluženo je ispred svih sjajnih igrača na svojoj poziciji. Baš mi je drago što je ušao u najbolju sedmorku, u njoj mu je i mjesto - kaže Sarač, kojeg njemačko zlato nije šokiralo.

- Gledaj, Njemačka ima više od četiri milijuna rukometaša, više nego mi stanovnika. Širina postoji, sve su to igrači koji igraju u dobrim, velikim klubovima, u Bundesligi, a ovaj izbornik im je donio ono što im je godinama nedostajalo, nevjerojatan moral i fantastičnu agresivnost. Za širu javnost to su možda nepoznati igrači, ali sve su to pravi frajeri, dobro su posloženi i iz te perspektive njihova zlatna medalja i nije baš toliko iznenađenje.

Televizijski posao je za ovu godinu završio, odmah po završetku finala sjeo je u automobil i krenuo za Zagreb. Slijedi nastavak posla na terenu. Donedavno je bio pomoćnik Veselinu Vujoviću, sad je trener druge momčadi PPD Zagreba.

- Radim u PPD Zagrebu s klincima, to je trenutačno tako... Neka završi ova sezona pa ćemo vidjeti što dalje - kazao je Saračević i otkrio planove za budućnost:

- Mogao bi i ja konačno nešto početi raditi kao pravi trener. Ali moram pritom dobro pripaziti da ne ponovim pogreške nekih drugih stručnih komentatora. Lako je pričati, ali ajde sad to, prijatelju, pokaži i na terenu - svjestan je Sarač, koji je na to potpuno spreman:

-  Da bi to mogao, treba mi šansa. Nadam se da ću je i dobiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković