Obavijesti

Sport

Komentari 27

Šarić: Ma, čast je biti u repki! Hezonja: Moram misliti na sebe

Šarić: Ma, čast je biti u repki! Hezonja: Moram misliti na sebe
1

Od malih nogu sam u reprezentaciji, igrao sam za sve uzraste. Od kako znam za sebe svako ljeto nosim hrvatski dres. To mi puno znači rekao je Dario Šarić, dok je Mario Hezonja potvrdio da neće igrati

VIDEO

Amerikanci bi sigurno željeli da je Dario Šarić 'njihov'. Jer igrača takvog srca i kvalitete teško je pronaći. NBA zvijezde često preskaču reprezentativne obveze, a Dario, da je zaista 'njihov', nikad izborniku ne bi rekao 'ne'.

Propustio je posljednju utakmicu Philadelphije zbog problema s petom, a novinari su ga počeli ispitivati misli li zaista igrati na EP-u za Hrvatsku, umjesto da se preko ljeta odmori i zaliječi ozljedu.

- Meni jako puno znači igrati ze Hrvatsku, U reprezentaciji sam od malih nogu, pa igrao sam u svim uzrastima. Od kako znam za sebe svako ljeto nosim hrvatski dres. I nastavit ću igrati - rekao je Šarić, koji je bio malo nesretan jer nije odigrao sve 82 utakmice osnovnog dijela NBA lige.

- Jesam, bio sam malo tužan, ali razgovarao sam s liječnicima i trenerom oko teškoća s petom i zaključili smo da je bolje da propustim tu utakmicu. Nismo željeli riskirati da se nešto dogodi, važno je ostati zdrav - kaže Šarić.

Dario dobro zna koliko je zdravlje važno. Da je Philadelphia bila kompletna, da se nisu ozlijedili Ben Simmons i Joel Embiid tko zna što bi ove sezone napravili 76ersi.

- Teško je reći što će biti iduće sezone, no na papiru imamo odličnu momčad. Simmons i Embiid buduće su superzvijezde te se može zaključiti kako smo spremni zai velike stvari. Bez njih smo ove sezone imali 28 pobjeda, a da smo bili kompletni možda bi izborili i doigravanje - kaže Šarić.

Hrvatski reprezentativac kaže da je zadovoljan svojom prvom NBA sezonom.

- Bio sam uzbuđen kad sam dolazio u Ameriku, a sad znam i zašto. Moram se popraviti u idućoj sezoni, u svim segmentima igre. A najviše moram raditi na šutu za tri poena - istaknuo je Dario. 

Mario Hezonja ponovo je potvrdio da njega neće biti na Eurobasketu. Izbornik Aco Petrović najavio je da će nakon završetka NBA sezone ponovo razgovarati s košarkašem Orlanda, no čini se da neće trebati.

- Ostajem u Orlandu preko ljeta. Moram puno raditi na svojoj igri, šutu... - rekao je Hezonja.

Prije dvije godine bio je peti izbor na draftu, no zasad svoj potencijal u NBA ligi još nije potvrdio. A razlog z to je, kaže, igranje za Hrvatsku.

- Posljednje dvije, tri godine imao sam vrlo naporna ljeta igrajući za Hrvatsku. Htio sam biti u reprezentaciji, no zbog obveza za Hrvatsku patila je moja individualna igra. Sad moram misliti malo na sebe - istaknuo je Hezonja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener