Obavijesti

Sport

Komentari 99

Šarić: To nije obična utakmica Aco: Srbi su navijali protiv nas

Šarić: To nije obična utakmica Aco: Srbi su navijali protiv nas
1

Predobro se znamo, oni su večeras navijali za Litvu jer smatraju da su im oni lakši protivnik. Ne interesira nas tko je idući, samo da nije SAD, rekao je naš izbornik Aco Petrović

VIDEO

Odmah po završetku važne utakmice s Litvom, pred kamere HRT-a stali su Dario Šarić te izbornik Aleksandar Petrović. Glavna je tema, naravno, utakmica četvrtfinala protiv susjedne Srbije koja je na rasporedu u srijedu.

- To nije obična utakmica, čak i kad je prijateljska. Nadamo se da ćemo biti 100% spremni i da ćemo odigrati kao danas. Njih možemo dobiti i dat ćemo sve od sebe, nadam se pobjedi - rekao je Dario Šarić. Što se tiče Litve, rekao je sljedeće:

- Očito smo više željeli pobjedu od Litvanaca koji su znali da idu na Australiju. Igrali smo sjajno, pogotovo u trećoj četvrtini. Bilo je vrlo važno izbjeći SAD u četvrtfinalu jer su klasa za sebe.

Aco: Odavno nismo bili bliže medalji kao ovdje

Izbornik Aco Petrović ponosan je na svoju momčad.

- Krenut ću od nečeg što se događa zadnjih 35 dana. Ova je reprezentacija je pobijedila prvog, drugog i trećeg nositelja medalja s posljednjeg prvenstva Europe. To sve govori o ovoj momčadi - započeo je Aco pa nastavio:

- Prezadovoljan sam. Izbjegavajući Amere, naletjeli smo na Srbe. Odavno naša košarka nije bila blizu zoni medalja kao na ovom turniru. Imamo dovoljno vremena da se spremimo.

Otkrio nam na koji je način resetirao momčad.

- Malo smo razbili rutinu, energetski smo pali protiv Nigerije, a oni su snažna momčad. Proveli smo 6-7 sati izvan Sela jučer, družili se i odmorili misli. Rasteretili smo se Sela, košarke i olimpijade. Rezultat toga je da smo izgledali sjajno danas.

Srbija?

- Igrali smo s njima, oni su bili bez Teodosića, mi bez Hezonje. Predobro se znamo, oni su večeras navijali za Litvu jer smatraju da su im oni lakši protivnik. Ne interesira nas tko je idući, samo da nisu Amerikanci. Mi smo dva i pol mjeseca zapeti kao puške, treniramo sjajno, ponašamo se sjajno - rezimirao je naš izbornik.

Bojan Bogdanović: Samo da ovako nastavimo

- Nisam znao da smo imali tako negativan skor, sad mi je još draže. Osim u prvoj četvrtini kada nam je Valančiunas radio probleme, odigrali smo upravo sjajnu utakmicu, samo da tako nastavimo. Ono protiv Nigerije je bio naš kiks, nismo se snašli igrajući protiv tako atipične momčadi, a oni su sve pogađali. Ispada da smo tu dobili tri momčadi koje su jače od nas, a izgubili od onih koji smo trebali pobijediti - kazao je Bogdanović, koji je susret sa Srbijom nazvao utakmicom velikog naboja.

- Srbija igra slično kao i mi, s njima smo igrali prije OI na pripremnom turniru u Argentini i izgubili tijesno. Bit će to utakmica posebnog naboja Još nas samo 40 minuta dijeli od polufinala, a prije mjesec dana nas nitko nije vidio niti na Olimpijskim igrama. Ukić, Simon i ja svako ljeto dolazimo na pripreme s nadama da možemo nešto napravit, u ovoj mladoj momčadi jedino je Roko igrao četvrtfinale i mislim da imamo šanse konačno ući u to magično polufinale - rekao je Bogdanović, prvi strijelac Hrvatske sa 22 koša.

Kruno Simon: Protiv Srba će biti gušt zaigrati

- Znao sam da nikad nismo dobili Litvu, ali mi je 0-7 protiv njih zanimljiv podatak. Pogađali smo dosta toga večeras, samo je u prvoj četvrtini bilo problema. Mislim da naša pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Sada slijedi veliki obračun sa Srbima za polufinale nakon jednog dana odmora koji nam treba, Mogu samo reći da će biti veliki gušt igrati to četvrtfinale - kazao je Krunoslav Simon, koji je imao 19 poena, 10 skokova i četiri asista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...