Obavijesti

Sport

Komentari 12

Šarićev američki dnevnik: Moj dres izvjesili su uz Ervingov...

Šarićev američki dnevnik: Moj dres izvjesili su uz Ervingov...
3

RIJEČ JE NAJVAŽNIJA Amerikancima je nejasno zašto nisam čekao još godinu ako sam mogao zaraditi dvostruko više, ali dao sam riječ, a roditelji su me naučili da je ona najvažnija

VIDEO

Ne mogu reći da sam osjetio da me tretiraju kao zvijezdu, ali definitivno su iščekivali moj dolazak nakon dvije godine. Mnogima je bilo nejasno zašto sam došao sad i odrekao se desetak milijuna dolara, ali prije dvije godine dao sam riječ da ću doći, a roditelji su me naučili da ona vrijedi više od bilo kakvog ugovora.

Letom iz Splita došao sam u Zagreb u srijedu navečer, prespavao doma u Zagrebu pa ujutro letom preko Frankfurta otišao u Philadelphiju.

Četvrtak: Doček nakon leta

Let je bio super, Sixersi su meni i djevojci Karli platili biznis klasu. Razmišljao sam i o tome kako nisam uspio ništa osvojiti s Efesom i tko zna je li mi ABA liga s Cibonom bila posljednji trofej u karijeri. Trofeji su ono što te gura, pokreće, ali u NBA-u se igra samo za prsten, nema kupova, europskih natjecanja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sletio sam u Philadelphiju oko 6 popodne po njihovu vremenu. Dočekali su me novinari, navijači, porazgovarao sam s njima u hodu i još su mi zahvaljivali na tome. Nisam očekivao takav doček, a rekli su mi i da su pratili moj let iz Frankfurta na internetu. Dočekao me klupski automobil i odvezao u hotel. Malo sam se odmorio, večerao, prošetao ulicama oko hotela, ali vremenska razlika bacila me u krevet već oko 21 po tamošnjem vremenu.

Petak: Konačno sam Sixer

U petak sam ustao već u 6.40 i otišao na liječnički, na pregled koljena, zglobova, mišića... Bio sam i na testiranju na traci za trčanje koja ubrzava svake tri minute, i to mjerenje rada srca dobro je prošlo. Zatim sam otišao do šoping-centra, ručao u hotelu, a u 16 sati su me pokupili ljudi iz kluba i odveli na potpisivanje ugovora. Već u autu su me snimali, dao sam intervju na putu prema dvorani. Popeo sam se u salu za sastanke, tamo su bili izvješeni dresovi legendi - Iversona, Dr. J-a, Mosesa Malonea... I moj.

To valjda pripreme za svakog novog igrača. Na TV ekranu pisalo je “Welcome to Philadelphia”. Onda je došao generalni menadžer i objasnio mi ugovor koji sam zatim potpisao. Dao sam intervju za radio, a onda otišao na službeno predstavljanje, na press konferenciju na kojoj su videovezom sudjelovali i novinari koji prate Sixerse, ali su u to vrijeme bili u Las Vegasu na Ljetnoj ligi.

Plan je bio da i ja odem u Vegas, upoznam se s momčadi, ali nažalost nije bilo vremena, već u srijedu se ponovno okuplja reprezentacija.

Subota: Moj prijatelj Rocky

Let za Frankfurt bio je u šest popodne, a slobodno vrijeme iskoristio sam za razgledavanje, bio sam na stepenicama Rockyja Balboe i slikao se kraj njegova kipa. Zaustavilo me nekoliko ljudi, čestitalo mi... Philadelphia je grad koji živi za sport, a pogotovo za košarku.

Nisam stekao dojam da me cijene ili vole više zato što sam došao sad i zato potpisao slabiji ugovor. Dao sam riječ da ću doći ovog ljeta. Moja odluka nema nikakve veze sa stanjem u Turskoj, ali žao mi je tih ljudi, radan su narod, a fanatici što se tiče i religije i domoljublja.

U Zagreb sam sletio u nedjelju prije podne pa preko Splita stigao u Šibenik na posljednja dva dana odmora prije nastavka priprema za Rio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka