Obavijesti

Sport

Komentari 19

Šarićev otac: Rekao sam Dariju 'Ne boj se, svaki si put uspio...'

Šarićev otac: Rekao sam Dariju 'Ne boj se, svaki si put uspio...'
1

OČEV SAVJET Rekao sam mu da se ne boji konkurencije i da će se sigurno izboriti za minute, ide stepenicu po stepenicu prema vrhu. Igrao je EP i SP, sad će nastupiti na OI-ju i u NBA ligi, rekao je Predrag Šarić

VIDEO

Oko 150.000 dolara iz svojeg džepa izdvojit će Dario Šarić da bi napokon zaigrao u NBA ligi. Eto, toliko je želio otići preko Atlantika.

- On i djevojka stigli su u Philadelphiju, poslali su nam par fotografija prije potpisivanja ugovora - rekao je tata Predrag.

Čekanje je napokon završilo. Dvije godine Dario je skupljao iskustvo u Anadolu Efesu, sad će tom klubu ostaviti dio novca jer se nagađa da je odšteta bila 800.000 dolara. NBA klubovi smiju platiti samo 650.000, ostatak pokriva igrač.

- Euroliga je u posljednje dvije sezone za njega bila dobra škola. Nije taj ostanak bio bezveze - kaže Predrag. Najbolji primjer škole jest borba za poziciju. Lani je Efes na Šarićevo mjesto doveo Derricka Browna, jednog od najskupljih igrača u Europi, no i Brown je morao na klupu jer se Dario izborio za mjesto prvoga krilnog centra.

Slična ga borba čeka i sad. S druge strane bit će Australac Ben Simmons, prvi izbor drafta, koji je s Nikeom već potpisao ugovor “težak” 20 milijuna dolara.

- Ne treba ga se Dario bojati. I rekao sam mu: ‘Ne boj se nikoga, od 15. godine nije ti se nijednom dogodilo da se nisi uspio izboriti za sebe!’ Podsjetio sam ga da ima tek 22 godine. A već je vidio europska i svjetska prvenstva, sad će ići i u NBA i na Olimpijske igre - dodao je stariji Šarić.

Mlađi Šarić poslije potpisa ugovora i predstavljanja odmah nastavlja s pripremama za Rio. Jer, kao što je i sam rekao:

- Nema veće časti nego predstavljati sestru, majku, oca i sve Hrvate na Igrama.

Nastupi za 76erse bit će nova velika čast. Samo su još dva Hrvata nosila dres trostrukog prvaka - Kukoč i Giriček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj