Obavijesti

Sport

Komentari 33

Senzacija: Kerber za svoj prvi Grand Slam srušila S. Williams

Senzacija: Kerber za svoj prvi Grand Slam srušila S. Williams
16

Njemica Angelique Kerber osvojila je Australian Open. U finalu je pobijedila veliku favoritkinju i šesterostruku osvajačicu Australije Serenu Williams 6-4, 3-6, 6-4

VIDEO

Angelique Kerber senzacionalna je osvajačica prvog Grand Slama sezone, Australian Opena. U finalu je pobijedila veliku favoritkinju Serenu Williams 6-4, 3-6, 6-4...

Prvi je to naslov na Grand Slam turniru za 28-godišnju Njemicu poljskog porijekla i to kakav. Protiv možda i najbolje tenisačice u povijesti na jednom od njoj najomiljenijih turnira.

VIDEO

- Hvala navijačima i organizatorima. Angelique, zaslužila si naslov. Igrala si fantastično - rekla je nasmijana Serena Njemici.

Ovom pobjedom Kerber je skočila na drugo mjesto WTA ljestvice i postala prva Njemica s Grand Slamom nakon Steffi Graf i Roland Garrosa 1999.

- Hvala ti, Serena. Ti si velika inspiracija za sve mlade tenisačice. Doista si velika sportašica i još bolja osoba. San mi se ostvario ovom pobjedom. Cijeli život radim naporno i borim se kao 'luda'. Sada se sve to isplatilo. Hvala vam svima i vidimo se iduće godine - u suzama je rekla simpatična Angelique uz ovacije navijača.

A koliko je to velik i senzacionalan uspjeh govori i podatak da je Sereni prvi put da je izgubila finale Grand Slama koji se igrao u tri seta. Uz to, ovo joj je tek peti poraz u 26 Grand Slam finala. Ostala je tako Serena na 21 osvojen Grand Slam (po 6 US Opena, Australian Opena i Wimbledona te tri Roland Garrosa). Do rekorda na US Openu ju je zaustavila Vinci, a do obrane naslova u Australiji sjajna Kerber.

VIDEO

- U prvom kolu spasila sam meč loptu protiv Doi, a pogledajte gdje sam sad - rekla je Kerber dok su njezini kolege na Twitteru slavili povijesni uspjeh:

' Oh, moj Bože, učinila je to ', napisao je senzacionalni Nijemac Dustin Brown .

' Angelique, ti si čudesna. Želim te oženiti ', napisala je sunarodnjakinja Andrea Petković .

Kerber je ovo osmi osvojeni turnir, no niti jedan nije niti blizu ovako velikom uspjehu. A dokaz da nije došla baš kao 'grom iz vedra neba' je i to da je četiri turnira osvojila prošle godine tako da je u Melbourne došla itekako dobro pripremljena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani