Obavijesti

Sport

Komentari 18

Tri sata borbe i poneka suza... Vekić je u finalu Nottinghama!

Tri sata borbe i poneka suza... Vekić je u finalu Nottinghama!
1

Donna Vekić pobijedila je Čehinju Šafarovu 7-6, 3-6 i 7-6 . U finalu koje je na rasporedu u nedjelju od 16 sati, čeka ju ponajbolja svjetska tenisačica, Johanna Konta

VIDEO

Hrvatska će imati finalisticu turnira u engleskom Nottinghamu. Donna Vekić pobijedila je Čehinju Luciu Šafarovu 7-6, 3-6 i 7-6 i to poslije dva sata i pedeset minuta borbe!

U finalu koje je na rasporedu u nedjelju od 16 sati, čeka ju ponajbolja svjetska tenisačica i osma igračica svijeta, Britanka Johanna Konta.

Cijele sezone Osječanka pokazuje veliki napredak u odnosu na prošlu godinu i to predstavlja iskorak za puno bolje rezultate. Baš kakav je u Nottignhamu.

Prvo finale za Vekić nakon 2015. 

Ovo joj je bio prvi izgubljeni set na turniru, a nakon WTA finala u Taškentu 2015. za Vekić je ovo i prvo finale.

Ovim rezultatom naša tenisačica dolazi na 63. mjesto WTA-a ljestvice i to je samo za jedno mjesto lošiji rezultat od njegovog najboljeg plasmana karijere.

Susret Vekić i Šafarove bio je pun preokreta, mlada Osječanka je u četvrtom gemu prvog seta propustila tri vezane "break-lopte" da bi odmah u sljedećoj igri spasila "break-loptu" Čehinje u gemu u kojemu je napravila dvije dvostruke servis pogreške. Kod 3-3 Vekić je izgubila servis, no vratila se u igru "breakom" za 5-5 odigravši sjajnu forhend paralelu.

Kod svog vodstva od 6-5 stigla je i do set-lopte, no tada je promašila retern, pa je o pobjednici prvog seta odlučivao "tie-break". U odlučujućoj igri Vekić je povela sa 4-1, Šafarova se vratila na 4-4, samo da bi naša igračica osvojila sljedeća dva poena i zatim odličnim servisom zaključila taj dio meča u svoju korist.

Bilo je i suza...

Drugi set nije donio toliko uzbuđenja, jedini "break" Šafarova je ostvarila za vodstvo od 3-1. No, kod vodstva Čehinje od 4-1 Vekić je uspjela spasiti 0-40 i tako nije dopustila suparnici da prelagano stigne do izjednačenja u meču, a taj je gem imao za posljedicu i pojačanu borbenost Vekić u trećem setu.

Kontroverzna situacija dogodila se u šestoj igri odlučujuće dionice meča, tada je na "break-loptu" Vekić Šafarova udarila jednu lopticu koja je odsjela vrlo blizu osnovne linije, linijska sutkinja viknula je aut, Vekić je poskočila od sreće jer je pomislila da je ostvarila "break", no glavna je sutkinja promijenila odluku, lopticu proglasila dobrom i odredila da se poen mora ponoviti na veliko negodovanje Vekić koja je plačući rekla sutkinji:

- Kako možete napraviti takvu pogrešku na break-loptu?!

VIDEO

A sad, pogledajte incident koji je Donnu mogao koštati pobjede. Linijski je zvao out, sutkinja je poništila tu odluku i ponovila poen, nakon kojega gem odlazi na stranu Safarove. Međutim, dotična se gospođa u tie breaku na neki način "iskupila", kad je vjerojatni Donnin out na servisu pretvorila u as, nakon što je još jednom pomislila kako ima bolji pregled od linijskog suca. Safarova je također razmijenila par riječi sa sutkinjom, no nije bila ni približno uznemirena kao Donna u ovoj situaciji. #donnapoludi

Posted by Vragolasti Tenis on Saturday, June 17, 2017

Taj je gem na kraju pripao Čehinji, no Vekić se nije "raspala" već je nastavila davati sve od sebe što je donijelo rezultata u osmoj igri.

Šafarova je stigla do 40-0 na svoj servis, no uslijedio je niz od čak pet poena zaredom u korist Vekić koja je tako ostvarila "break", povela sa 5-3 i imala servis za meč. Ipak, tada nije uspjela zaključiti dvoboj, pa se ušlo u još jedan "tie-break". Vekić se u odlučujućim trenucima pokazala čvršćom igračicom, te je osvojila posljednja četiri poena u meču.

Posebno je impresivan bio onaj kojim je stigla do vodstva od 5-4 kada je nevjerojatnim bekhendom uspjela proći Šafarovu koja je izašla na mrežu. U posljednja dva poena Čehinja je poslala dva forhenda u aut i Vekić je mogla proslaviti veliku pobjedu.

Koliko je Vekić beskompromisno igrala na svom servisu pokazuje i podatak kako je opalila 16 asova uz 10 dvostrukih servis pogrešaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao