Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sjajan uspjeh: Odbojkašice su osvojile skupinu Grand Prixa

Sjajan uspjeh: Odbojkašice su osvojile skupinu Grand Prixa
1

Sljedeće godine Hrvatska će se natjecati u skupini 2 iz koje će u treći jakosni razred preseliti Kenija. Hrvatske odbojkašice će u skupini 2 dočekati reprezentacije Kanade, Argentine, Češke, Bugarske...

VIDEO

Pomlađena hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh te postala pobjednikom treće skupine World Grand Prixa, nakon što je u nedjeljnom finalu završnog turnira održanog u kazahstanskom Almatiju svladala domaću reprezentaciju s 3-0 (25-19, 29-27, 25-16) te time izborila promociju u drugu jakosnu skupinu ovog natjecanja za sljedeću sezonu.

Kazahstanske odbojkašice su bolje započele dvoboj i povele 4-1, ali već do prvog tehničkog 'time-outa' Hrvatska je preuzela vodstvo koje nije ispuštala do kraja prvog seta. Drugi set je nakon uvjerljivog vodstva naše reprezentacije (19-11) prerastao u pravu dramu. Kazahstanke su uhvatile veliki zaostatak te čakimale i tri set-lopte (24-23, 25-24, 27-26), prije nego što je najbolja hrvatska napadačica Samanta Fabris donijela pobjednički bod za prednost 2-0 u setovima.

Od dramatičnog i za njih nepovoljnog raspleta drugog seta domaće odbojkašice nisu se uspjele oporaviti. Odlučujućom se pokazala serija hrvatskih odbojkašica od sedam poena, kojom su povele 21-13 u trećem setu. Deset poena poslije, nakon točno 100 minuta igre, pogreškom Kazahstanke Šenberger izabranice Miroslava Aksentijevića realizirale su prvu meč-loptu i mogle početi slaviti svoj veliki trijumf.

Treće mjesto na turniru osvojile su Peruanke koje su u nedjelju s 3-2 (25-17, 21-25. 25-22. 23-25, 15-6) svladale reprezentaciju Kolumbije.

Ekipa pod vodstvom izbornika Miroslava Aksentijevića do ovog je sjajnog uspjeha došla uz samo jedan poraz, od reprezentacije Perua, na uvodna dva turnira, iako je u reprezentaciji nastupilo niz debitantica koje su morale zamijeniti standardne i ponajbolje igračice iz prijašanjih godina, poput Maje Poljak, Senne Ušić Jogunice, Ivane Miloš, Katarine Barun Šušnjar i drugih. No, mlade Rene Šain, Ema Strunjak, Bruna Vranković, Iva Jurišić i Lea Cvetnić dokazale su da se na njih itekako može računati u budućnosti.

Peruankama su uzvratile pobjedom u polufinalu završnog turnira u Almatiju, a sve začinile i slavljem protiv domaće reprezentacije koju su Hrvatice u jačem sastavu redovito pobjeđivale u prošlim izdanjima Grand Prixa te na svjetskom prvenstvu. Bio je ovo četvrti dvoboj Hrvatske i Kazahstana te četvrta pobjeda naših odbojkašica.

Sljedeće godine Hrvatska će se natjecati u skupini 2 iz koje će u treći jakosni razred preseliti Kenija. Hrvatske odbojkašice će u skupini 2 dočekati reprezentacije Kanade, Argentine, Češke, Bugarske, Portorika te poraženi iz današnjeg finalnog dvoboja Poljske i Dominikanske Republike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom