Obavijesti

Sport

Komentari 24

Sjajni Posavec junak Palerma: Obranama isfrustrirao Mandžu

Sjajni Posavec junak Palerma: Obranama isfrustrirao Mandžu
1

Velika intervencija Posaveca dogodila se u 66. minuti. Iz dobre prigode tukao je Mandžukić lijevom nogom iz poluvoleja, a prekrasnom paradom hrvatski je golman izmamio pljesak cijelog stadiona

VIDEO

Juventus se uspio rekuperirati poslije bolnog poraza od ljutog rivala Intera u Milanu prethodne nedjelje. Prvo su u srijedu na svojoj Juventus Areni lepršavom i napadačkom igrom 'torpedirali' autsajdera Cagliarija rezultatom 4-0, da bi na to vezali pobjedu 0-1 na neugodnoj Barberi protiv Palerma.

Prvaci su došli do tri boda autogolom domaćeg stopera Edoarda Goldanige u 49. minuti te tako upisali svoju petu pobjedu u šest kola.

Gostujući trener Massimiliano Allegri nije iznenadio postavom, odnosno formacijskim izborom. 'Stara dama' ponovo se postavila u svoj 3-5-2 sustav, ali uz jedan važan detalj - večeras nije nastupio njihov idejni vođa Paulo Dybala.

Allegri je u napad gurnuo našeg reprezentativca Marija Mandžukića te argentinskog golgetera Gonzala Higuaina, tako da se Marko Pjaca ponovo našao na klupi te nije ulazio u igru.

S druge strane, domaći su krenuli oprezno i defenzivno čekajući svoju priliku iz kontranapada. Na golu De Zerbijeve momčadi ponovo se našao bivši golman zaprešićkog Intera Josip Posavec, a u veznom redu od prve je minute zaigrao Mato Jajalo, još jedan 'HNL-ovac'. Najbolji strijelac naše lige prethodne sezone Ilija Nestorovski ušao je u igru u 60. minuti.

Juve je odmah nametnuo svoj ritam, pa je u 11. minuti Higuain ušao u zicer kojeg mu je izblokirao domaći stoper Gonzalez. U 24. minuti Posavec je sjajno reagirao u velikoj šansi za Juventus.

Miralem Pjanić lijepo je s polovice terena dubinskom loptom pronašao Higuaina, ovaj izašao sam na Posaveca, no hrvatski ga je golman u startu pročitao i lijepom intervencijom zaustavio. Pored te intervencije, Posavec je imponirao mirnoćom u izlascima na visoke lopte, kao da u Serie A brani već dugi niz godina.

U 45. minuti Pjanić je lijepo šutirao, no ponovo je siguran bio Posavec. Ipak, u nastavku utakmice prvacima se otvorilo. Dani Alves pokušao je oštrim centaršutom pronaći nekog od svojih napadača u kaznenom prostoru domaćih, ali loptu je nes(p)retno zahvatio domaći stoper Edoardo Goldaniga poslije čega je prevarila Posaveca i završila u mreži.

Nova velika intervencija Posaveca dogodila se u 66. minuti. Iz dobre prigode tukao je Mandžukić lijevom nogom iz poluvoleja, a prekrasnom paradom hrvatski je golman izmamio pljesak cijelog stadiona!

Četiri minute poslije, Mandži se otvara čisti zicer za 0-2, ali ponovo ga zaustavlja sjajni Josip Posavec velikom obranom. U 72. minuti Mandžukić je uspio zabiti, ali sudac Paolo Valeri poništio mu je gol zbog ofsajda.

VIDEO


All Goals & highlights – Palermo -0-1 Juventus... by mohtv

'Zebre' su do kraja kontrolirale utakmicu rutinski te minimalnom pobjedom odradili vruće gostovanje na Siciliji. U utorak su gosti hrvatskom prvaku Dinamu na Maksimiru u sklopu utakmice Lige prvaka.

Sevilla i Lyon izgubili

Osim Juventusa, u Dinamovoj skupini Lige prvaka su još Lyon i Sevila.

I oba su kluba izgubila u prvenstvenim utakmicama.

Lyon je izgubio na gostovanju kod Lorienta 0-1, dok je Sevilla poražena kod Athletic Bilbaoa 1-3. Lorient je slavio golom Jimmyja Cabota u 51. minuti, a Lyonu je to bio treći poraz u posljednjih pet kola.

Sevilla je na San Mamesu izgubila 1-3 upisavši prvi ligaški poraz ove sezone. Sevilla i Lyon će u utorak igrati na Ramon Sanchez Pizjuanu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom