Obavijesti

Sport

Komentari 4

Skandal potresa Otok: Englezi su na djelu uhvatili još trojicu

Skandal potresa Otok: Englezi su na djelu uhvatili još trojicu
1

Telegraph je otišao korak dalje pa su objavljene nove snimke na kojima se nalazi današnji trener QPR-a Hasselbaink. Pored njega, upleteni su još i vlasnik Leedsa Cellino te pomoćni trener Barnsleyja Wright

VIDEO

Sam Allardyce izborničkom je stolicom platio svoju naivnost i dug jezik nakon što su ga novinari Daily Telegrapha uhvatili na tajnom zadatku.

Naime, novinari spomenutog dnevnika snimili su ga na tajnom zadatku prije mjesec dana kako s lažnim biznismenima s Dalekog istoka dogovora honorar od 400 tisuća funti za savjete kako izbjeći određena pravila prilikom transfera igrača.

Postoji zabrana 'vlasništva treće strane' koje je FA ukinuo još 2008. godine. To su slučajevi u kojima razne tvrtke drže udio u ekonomskim pravima na igrače, a Big Sam se ponudio kao pomoć pod krinkom kako on poznaje agente koji bez problema zaobilaze takva pravila.

Telegraph je otišao ponovo korak dalje pa su objavljene nove snimke na kojima se nalazi današnji trener Queens Park Rangersa, Jimmy Floyd Hasselbaink. Pored njega, upleteni su još i vlasnik Leedsa Massimo Cellino te pomoćni trener Barnsleyja Tommy Wright.

Nizozemski je trener Hasselbaink 'nasjeo' na jednak trik kao i Allardyce - razgovorao je s lažnim predstavnikom dalekoistočne tvrtke kako bi pomogao da klub u kojem je danas trener dovede igrače koje ona zastupa, a zauzvrat bi primio proviziju od 55.000 funti. Bivši je napadač poslije svega rekao kako nikad klubu nije preporučio igrače koje je zastupala lažna tvrtka.

Barnsleyjev pomoćni trener Tommy Wright snimljen je kako dogovara proviziju od 5 tisuća funti kroz koju bi pomogao da klub u kojem radi kupi igrače koji su zastupani od tvrtke koju su, naravno, predstavljali novinari na tajnom zadatku. Barnsley je odmah suspendirao Wrighta do okončanja interne istrage.

Vlasnik Leeds Uniteda Massimo Cellino snimljen je kako s novinarima razgovara oko mogućnosti da spomenuta dalekoistočna agencija otkupi 20% dionica kluba, dok bi zauzvrat u Leeds mogla dovoditi igrače koji su s njom povezani. Naravno, bila bi u mogućnosti profita od daljnjih transfera kroz proviziju od 20%. 

Na ovaj način bi se usputno kršila i FA pravila o zabrani vlasništva trećih osoba nad ekonomskim pravima na igračima koja su od strane Fife i FA-a uvedena 2008. godine. Talijan je već od ranije pod istragom Saveza zbog sumnje u kršenje navedenih pravila te zbog nezakonitih isplata tijekom transfera.

Naravno, uvijek dosjetljivi Englezi nisu se propustili našaliti na račun Hasselbainka...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao