Obavijesti

Sport

Komentari 83

Olić suspendiran zbog klađenja 'To je bilo samo zbog zabave'

Njemački nogometni savez suspendirao je Ivicu Olića na dvije utakmice, a bivši hrvatski reprezentativac mora platiti i 20.000 eura. Kladio se na devet utakmica druge njemačke lige...

VIDEO

Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao je Ivicu Olića na dvije utakmice, a bivši hrvatski reprezentativac mora platiti i 20.000 €, objavio je DFB na službenoj stranici.

Pokretanje videa...

00:15

Otkrili su kako se Ivica Olić od 26. kolovoza do 11. rujna kladio na devet utakmica druge njemačke lige što je prema propisima njemačkog nogometnog saveza zabranjeno i Ivica će propustiti utakmice protiv Fortune Düsseldorf i Stuttgarta.

Bez dodatne istrage

Oliću je u svemu ovome olakotna okolnost to što se nije kladio na utakmice svog kluba i što se nije žalio na kaznu čime je automatski priznao krivnju.

- Ivica je prekršio opću zabranu klađenja na utakmice njemačke lige. To pravilo uveli smo u interesu igrača kako ih se ne bi dovodilo pod sumnju da su manipulirali rezultatima. U Olićevom slučaju nisu pronađeni dokazi da je sudjelovao u eventualnom namještanju utakmica - rekao je predsjednik Sportskog suda njemačkog saveza Hans E. Lorenz.

To znači kako neće biti dodatne istrage i kazne. No bit će od kluba. 

München 1860 objavio je vijesto o Olićevoj suspenziji na službenoj stranici te najavio visoku novčanu kaznu za hrvatskog napadača.

Olić: Nismo se kladili u veliki novac

- Napravio sam veliku pogrešku. Sudjelovao sam u sistemskom klađenju s prijateljima, ali čisto iz zabave. Uplate su išle preko moje kreditne kartice. Nismo se kladili u veliki novac, to je više bilo iz zabave - rekao je Olić za klupsku stranicu.

- Jako mi je žao zbog svega. Nisam bio svjestan da radim nešto loše.

Klub je najavio da ga čeka kazna.

- Ivica je s nama raščistio cijelu situaciju. Iako je priznao krivicu i pokajao se, ne možemo prijeći preko toga. Čeka ga novčana kazna - objavio je klub.

Olić je nakon reprezentativne karijere potpisao jednogodišnji ugovor sa "zehcigerima" koji su njegov peti njemački klub, nakon Herthe, Bayerna, Wolfsburga i HSV-a.

TSV 1860 München se prošle sezone jedva spasio od ispadanja iz druge druge lige osvojivši 15. mjesto sa 32 boda, dva više od zone ispadanja. Za "zehcigere" je igrao i Davor Šuker, danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. U srcu Bavarske Šuker je igrao od 2001. do 2003. godine.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...