Obavijesti

Sport

Komentari 13

Skandal u SP kvalifikacijama: Na presici su otkrili korupciju

Skandal u SP kvalifikacijama: Na presici su otkrili korupciju
1

Na dramatičnoj press konferenciji članovi Salvadora su pustili snimku na kojoj se jasno čuje kako osoba nudi mito za namještanje utakmice. Mito koji bi po igraču mogao dosegnuti i do 3 tisuće dolara

VIDEO

Nogometna reprezentacija Salvadora izazvala je pravi skandal nakon što je na press konferenciji otkrila kako joj je ponuđen mito u kvalifikacijskoj utakmici Sjeverne i Centralne Amerike za SP 2018. protiv reprezentacije Kanade.

Salvador nakon pet kola nema ni teoretske šanse za prolaz, no Kanada je morala pobijediti utakmicu u Vancouveru (noćas u 4 sati) i zatim polagati nade da će Meksiko svladati Honduras kako bi imala šanse za plasman u Rusiju. Sve četiri reprezentacije su članice CONCACAF-a čiji su bivši predsjednici Jack Warner i Jeffrey Webb uhićeni u velikoj akciji "češljanja" Fife. Onda kada je pao i Sepp Blatter.

- Na dramatičnoj press konferenciji članovi Salvadora su pustili snimku na kojoj se jasno čuje kako osoba nudi mito za namještanje utakmice. Mito koji bi po igraču mogao dosegnuti i do 3 tisuće dolara - piše Independent.

Kapetan Salvadora Nelson Bonilla rekao je novinarima da slijedom svega što su čuli želi pojasniti kako oni (reprezentativci Salvadora) nemaju veze s tim i da su protiv svake vrste korupcije.

- Prva je ponuda bila 30 dolara za svaku minutu i pobjedu, što je 2700 dolara za 90 minuta. Kasnije je dodana ponuda od 20 dolara za svaku minutu u remiju i 15 dolara za minimalni poraz 0:1 - otkrio je Bonilla pa dodao:

- Želimo biti transparentni oko svega što se događa nacionalnoj momčadi.

Nije ovo prvi put da je Salvador sudjelovao u korupcijskom skandalu. 2013. godine 14 njihovih reprezentativaca je dobilo doživotnu zabranu zbog namještanja utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze