Obavijesti

Sport

Komentari 4

Slijepa navijačica: Čujem svaki korak igrača te zvuk loptice...

Slijepa navijačica: Čujem svaki korak igrača te zvuk loptice...
4

Slijepa Svjetlana došla je na trening kako bi dala podršku najdražem igraču Čiliću i suigračima. Sluša udarce i kretnje igrača, a prijatelj Ernest objasni joj što se dogodilo u odigranom poenu

VIDEO

Od rođenja sam slijepa, ali obožavam tenis i Marina Čilića. On i ostali naši tenisači daju mi snagu za moju borbu, rekla je Svjetlana, koju je prijatelj Ernest doveo na trening Davis Cup reprezentacije.

Sjela je gotovo u prvi red tribina. Željela je biti što bliže Čiliću.

Najveća navijačica

- Marin mi je jednom rekao: ‘Ti i ne znaš koliko nam značiš. Ti si moja najveća navijačica’ - prepričala je Svjetlana jedan od brojnih susreta s Marinom, koji joj je odmah prišao nakon treninga.

- Da, poznajem Svjetlanu, često se čujemo. Obožava tenis i stalno me prati, ali i ostale tenisače. I točno, ona je moja najveća navijačica. Njezina priča zaista je nevjerojatna!

I jest, unatoč svojem hendikepu, kad god može, dolazi na mečeve.

Istrenirala sam uho

- Bila sam na Zagreb Indoorsu valjda deset godina u nizu. Uvijek bih platila ulaznice, no jednom sam pitala mogu li ih dobiti besplatno. Tu sam se namučila, jedan gospodin iz organizacije me pitao što će mi karte za tenis ako sam slijepa - nasmijala se Svjetlana.


Objasnila mu je i u konačnici dobila ulaznice.

- Poznajem pravila pa mi nije teško pratiti tenis. Također, na TV-u slušam i komentatora. Međutim, veći mi je gušt uživo biti na turniru. Ok, nema komentatora, ali uvijek je netko sa mnom, kao danas Ernest. Ta osoba mi onda prenosi što se događa. Ali iskreno, već sam istrenirala uho pa po zvuku kretanja tenisača znam gdje se nalaze, jesu li bliže mreži ili osnovnoj liniji - kaže Svjetlana.

Rado bi tenis i zaigrala, no za to je potrebna skupa tehnologija.

- Postoji nešto što se zove zvučni tenis. Lopta emitira zvuk pa se može pratiti njezina kretnja. Lopta je i veća nego u pravom tenisu, veći su i reketi, a i podloga je drugačija, prilagođena slijepim osobama. No to puno košta - kaže.

Zato ju je moguće stalno vidjeti kad se igra tenis u Zagrebu...

Ispekla mu tortu

- Košarka je bila moja prva ljubav, ali nekako sam s vremenom jako zavoljela tenis. To je individualan sport, za uspjeh se puno toga odriču, ulažu veliki trud, a potrebna im je i iznadprosječna mentalna snaga, borbenost i rad kako bi uspjeli. Njihov primjer pomaže i meni kad mi je teško - istaknula je Svjetlana.

Zbog naših igrača dizala se i u gluho doba noći.

- Kad je Marin osvajao US Open, svaki sam meč pratila. Bila sam i na njegovu dočeku. I da, kad je posljednji put pobijedio na Indoorsu, napravila sam mu tortu. Sve naše tenisače volim i pratim, još od Gorana, Ljubičića i Ančiča - kaže Svjetlana.

Bit će u petak na finalu. Naša najveća navijačica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige